Lehel Vezér Kupa tizedszer

A Jászberényi Sportegyesület ITF Kondor Taekwon-Do szakosztálya immár tizedik alkalommal rendezte a Lehel Vezér Kupát, amely IV. Eperjesi Nándor Emlékverseny is volt egyben. Az öt nemzetet felvonultató sporteseményre október 6-án került sor.

A Bercsényi úti játékcsarnokban rendezett verseny megnyitóján beszédet mondott Hajnal-Nagy Gábor, Jászberény alpolgármestere, Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke és Czeba Mihály, a Magyarországi Tradicionális Taekwon-do Szövetség elnöke is. A Lehel Vezér Open rangját erősíti, hogy több verseny is zajlott a szomszéd országokban ezen a napon, ám mégis több nemzet – Szlovákia, Románia, Szerbia és Bosznia Hercegovina – versenyzője itt adta le nevezését. Ezúttal is százon felül voltak, akik tatamira léptek.

A jászberényi rendezvénynek minden bizonnyal jó híre van évek óta, hiszen egy újabb külföldi klub is ellátogatott a Jászság fővárosába. Jozef Ančák, a Pozsony Horangi Taekwon-Do Klub vezetője elmondta, hogy már tavaly tudomást szereztek arról, hogy Jászberényben minden év őszén nemzetközi versenyt rendeznek. Az idén figyelték interneten a kiírást, majd felvették a kapcsolatot Soós Lászóval, a JSE Kondor Taekwon-Do szakosztály vezetőjével. Mint mondta, nagyon elégedett volt a szervezéssel, és ha jövőre tehetik, ismét eljönnek.

Romeo Tulkos, a Nagyváradról érkező King-Do Lions klub vezetője viszont már évek óta látogatja versenyzőivel a Lehel Vezér Kupát. Egyrészt mert Soós Lászlóék is részt szoktak venni az ő versenyükön, másrészt Eperjesi Nándorral is jó kapcsolatot ápoltak annak idején, így természetesnek tartja, hogy elhunyt barátja emlékversenyén lehetőleg minden alkalommal megjelenjenek. Természetesen a rendező Jászberényi SE versenyzői is csatasorba álltak a IV. Eperjesi Nándor Emlékversenyen. Horváth Kornél edző elmondta, hogy több mint egy hónapja készülnek és mivel nem kellett messzire utazniuk szinte minden fiatal versenyző tatamira lépett. Köztük volt Szebenyi-Nagy Szabolcs is.

– Apukám régebben látta Eperjesi Nándort edzéseket vezetni és azt mondta, hogyha nagyobb leszek, engem is beírat a klubba. Egy éve járok edzésre, azóta nagyon megszerettem ezt a sportot és már sikerült érmeket is szereznem. A legutóbbi, Ostravában rendezett nemzetközi versenyről két aranyérmet hoztam haza – mesélte boldogan Szabolcs.

A JSE tehetséges versenyzője nem panaszkodhatott a Lehel Vezér Kupa után sem, hiszen itt is két első helyet szerzett. Klubtársai közül Bábosik Boglárka és Száraz Gergő lett a legeredmé-nyesebb versenyző. A klub összességében 15 arany, 8 ezüst és 4 bronzéremmel lett gazdagabb. Első lett a CS Impact Románia, harmadik pedig a Gödöllői Taekwon-do SE.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?