Képviselői piknik

Szeptember 15-én, szombaton este az immár évtizedes hagyománynak megfelelően pikniket tartottak a Zagyva parton, a Varga utcai filagóriánál a 4-es választókörzet lakói.

A házigazda ezúttal is a körzet egyéni képviselője, Tamás Zoltán és felesége Lilla asszony. Ám, ha úgy vesszük, hogy ki-mindenki tartotta szívügyének ezt a kötetlen estét, akkor igencsak népes lenne a névsor. Az üstben, gázláng fölött készülő kakaspörkölt Darók Jánost és családját dicsérte, az egyre ínycsiklandóbb illatok hatására is a várakozás közben elfogyasztott pogácsák, almás és habos sütemények pedig az érkező vendégek szatyraiból, kosaraiból kerültek elő. Volt mit kóstolni és ok is volt dicsérni az ügyes kezű asszonyokat.

A férfiak inkább pálinkáikkal igyekeztek meggyőzni a társaságot: meggy, sárgabarack, Irsai Olivér…szerencse, hogy nem kellett zsűrizni.
Sokan elfogadták az invitálást, a képviselőtársak közül itt volt Szatmári Antalné, Varonka, Balog Donát, Ferencvári Csaba és Bathó Rózsika párjaikkal, a hivatalból dr. Gottdiener Lajos jegyző, Lányi László irodavezető és felesége, Piroska, és sorolhatnánk.

Az asztalok körül – összeszokott társaságként –, úgy folyt a diskurzus, mintha előző este maradt volna félbe. Szóba került az idei termés, a nyári programok, a bicikliutak, a családi gyarapodás, egy-két leküzdött betegség, és sajnos veszteségeink is. A kevésbé bennszülötteknek egymást kiegészítve meséltek a családok kiemelkedő teljesítményeiről. Például ne csak a kakaspörköltet dicsérjük, mégha meg is érdemli: jó tudni, hogy az egész Darók-család kiváló emberekből áll: fiuk, Adrián ötszörös magyar bajnok, többszörös világkupa helyezett motoros, édesanyja pedig sorra veri a férfimezőnyt ultiban: legutóbb a Balatonról hozta haza a győztesnek járó kupát.

Egyáltalán jó volt érezni a figyelmességet, a drukkolást egymás iránt. Pozitív, feltöltő este volt.

Vélemény, hozzászólás?