Újabb tornát nyertünk

Arról már előző számunkban beszámoltunk, hogy Jászberény NBI A-s kosárlabdacsapata megnyerte a Szaniszló Sándor Emléktornát Miskolcon. A bajnokságra való felkészülés jegyében kosarasaink ismét részt vettek egy tornán, ezúttal Szlovákiában.

A Losoncon rendezett IV. Janka Sufliarskeho Emléktornán négy csapat versengett egymással az elsőségért. A körmérkőzéses tornán először 8 ponttal legyőzték a mienk az NB I A-csoport újoncát, a fővárosi TF-BP-SERCO együttesét: JP Auto-JKSE – TF-BP-SERCO 80-72.

A torna második napján a házigazda ellen kevés pont született az első félidőben, de így is 33-22 volt az eredmény ide. A második játékrészben ugyan a harmadik negyedet megnyerték a losonciak 3 ponttal, de mivel a berényi gárda jól védekezett és támadásban is jobb volt ellenfelénél, ezt a mérkőzést is megnyerték: BKM Lučenec – JP Auto-JKSE 59:69. Pontszerzők: Coleman 22/9, Nelson 14/3, Rakics 9, Czirbus 7, Kerpel-Fronius Balázs 7, Cseh 4, Alekszandrov 4, Brbaklics 2.

Az Emléktorna záró napján, vasárnap az osztrák csapat várt Kerpel-Fronius Balázsékra. A „sógorok” ellen is nagyon jól kezdett csapatunk és tíz percnyi játék után 12 pont volt az előnyük, de a szünetre is maradt ötegységnyi. A nagyszünet után aztán rátettek egy lapáttal és időnként látványos játékkal, biztosan nyerték meg harmadik mérkőzésüket is: JP Auto-JKSE – Oberwart Gunners 92:71

Így az eredményhirdetésnél csapatkapitányuk, Cseh György vehette át az első helyezettnek járó kupát. A torna legjobb játékosának járó különdíjat pedig Orlando Coleman kapta. Szeptember 19-én, szerdán este – lapzártánk után –, viszont már hazai edzőmérkőzést játszanak a szintén „A” csoportos Debrecen együttesével. Szeptember 29-én, szombaton pedig 18 órai kezdettel a Szrecsko Szekulovics vetette Atomerőmű SE lesz az ellenfél a bajnokság nyitányán a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?