Finnek a Jász Gimnasztika Kupán

Immár 8. alkalommal adott otthont a Bercsényi úti játékcsarnok a Jász Gimnasztika Kupának. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy egyre több versenyző keresi fel a Jászság fővárosát. A nagyszámú részvétel miatt két napon át zajlott a verseny.

A Jászberény Önkormányzatának támogatásával rendezett Jászberényi Gimnasztika Se nemzetközi rendezvényére, közel 250 ritmikus gimnasztika versenyző adta le nevezését, ami két napon át, szeptember 15-én és 16-án zajlott. A sportrendezvény ma már egyértelműen nemzetközivé avanzsálódott, hiszen egyre több ország képviseltette magát. Ezúttal is bővült a nemzetek részvételi száma, hiszen – a környező országok mellett – Finnország versenyzői is jelen voltak. Mint azt edzőjük Johanna Vikkula elmondta, örömmel tettek eleget a meghívásnak.

– A meghívót megkapva egyből úgy döntöttünk, hogy eljövünk Magyarországra, hiszen ez egy gyönyörű hely. Finnországban is hasonló a népszerűsége a ritmikus gimnasztikának, sőt úgy látom, hogy egyre népszerűbb lesz ez a sportág nálunk – nyilatkozta mosolyogva a szőke edzőnő. Illusztris vendége is volt a rendezvénynek, mégpedig egy világbajnok ökölvívó Kótai Mihály. Amikor megszólítottam olyan barátságosan válaszolt, mintha évek óta ismernénk egymást. Széles mosollyal mesélte, hogy nagyon boldog mert a szemük fénye, azaz a kislánya Liza bronzérmet szerzett. Így jó emlékkel térnek haza városunkból.

Szóba elegyedtem a verseny egyik bírójával a fővárosból érkező Gyulai Éva Viktóriával is, aki elmondta, hogy nagyon tehetségeseknek tartja a jászberényi egyesület fiatal versenyzőit. Fata Anita és Katona Laura edzők nagyon jól és lelkiismeretesen készítik fel a lányokat a versenyekre. A tanítványokat hazai verseny révén, ezúttal megnézhették a szülők, nagyszülők és a barátok is. A JKSE egyik tagja a jászjákóhalmi Nagy Petra nagyon boldogan mondta, hogy eddig már kétszer vett részt a Jász Kupán és mindig dobogós helyezést ért el. Ezúttal szabadgyakorlatát jutalmazták ezüstéremmel. Bugyi Ariella Zoé volt a legeredményesebb, aki három aranyérmet vihetett haza. Csapattársai is jól szerepeltek, hiszen vele együtt 7 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel, valamint számos jó helyezéssel fejezték be a VIII. Jász Gimnasztika Kupát.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?