Kárpátia újra

Harmadjára lépett színpadra városunkban a Kárpátia szeptember első napján, szombaton. Hiába vált már hagyománnyá a zenekar koncertje, újból telt házas, kicsiket és nagyokat is magába olvasztó tömeget sikerült összeénekelnie a bandának.

A rockzenei maratont a Hegyi Károly által alapított Pannónikum zenekar kezdte meg. Az együttes egyértelmű célja volt megénekelni történelmünk dicsőséges és zivataros korszakainak legfontosabb pillanatait. A nemzettudat és összetartozás eszméje igényes, lírai dallamokban is megszólalt az alig két éve alakult csapat színes repertoárjában.

A meghirdetett menetrendet követve, percre pontosan fél 9-kor üdvözölhettük az ismert nemzetirock-együttest, és bár a tagok még csak a lépcsőnél álltak, hangjukra nyomban üressé váltak a színpad elé tömörülő rajongók székei.

A sokszínű közönségben pásztázva baráti társaságok, családok, fiatalok, idősek és apjuk nyakában ülő kisgyermekek alakjai bontakoztak ki, bizonyítva, hogy a zenekar kultusza generációk megmozgatására képes. A távolban betyárok kalapját díszítő tollak lengedeztek a szélben, melyek el-eltűntek a koncert kezdetére magasba emelkedő Árpád-sávos és nemzetiszín lobogók mögött. A bejáratnál felállított Kárpátia pólós standok szolgáltatásait érdemes volt igénybe vennie annak, aki nem akart kívülállónak tűnni ebben a családias, minden dalra együttmozgó közösségben.

A szerzemények között azonban nem csak a már népszerű, nemzeti érzelmekkel gazdagított művek kaptak helyet, volt példa versek, népdalok adaptálására és katonaindulók megszólaltatására is.

Városunkban már otthonosan mozgott az együttes, ami meglátszott színpadi jelenlétükön, a hanghatásokon és a minden ütemre színt váltó, profi fénytechnikán is. Azonban nem csupán a lézerek játéka tett hozzá az este varázsához. A búcsú melódiák alatt már javában fehérlett az éjjeli ég a közeledő vihar villámaitól, melyek még hangulatosabbá tették ezt a sokadszorra is különlegessé sikeredett alkalmat.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?