Jól kezdett a futballcsapat

Mint azt már minden focirajongó tudja Jászapátin, a megyei II. osztályban indulhat ez év őszétől a kisváros futballcsapata. A bajnokság el is kezdődött és a várakozásoknak megfelelően szereplenek a futballisták.

A 2. fordulóban (az elsőt november végén játssza minden csapat) Tajti Józsefék a Szászberek vendégei voltak, akik tavaly a 2. helyen végeztek. Úgy tűnik nem szeppentek meg az újonc Jászapáti játékosai, hiszen 1-1-es döntetlent harcoltak ki, sőt kis szerencsével akár a 3 pont is meglehetett volna, hiszen Menyhárt góljára csak a 2. félidő vége felé tudtak válaszolni a vendéglátók. Így hasonló folytatást vártak a szurkolók az első hazai mérkőzésen is Kunszentmárton ellen. Várakozásukat azonban a mérkőzés elején elrontották a vendégek, hiszen elég korán elhúztak 2-0-ra. A félidő ugyan már 2-2 volt, ám ismét a tiszántúli legénység szerzett vezetést, Apáti futballistái azonban nem adták fel. A 71. percben Illés Levente adta meg az alaphangot, amikor 30 méteres hatalmas lövése a jobb felső sarokban landolt, 3-3. Miután Volyák Péter is betalált, folytatódott a gólgyártás. Ő rúghatott baloldalról egy szabadrúgást, ami kipattant a kapusról, de Szabari Martin a kapuba emelte. Ezzel már 5-3 Apátinak. Szintén Volyák szabadrúgása következett, amit Menyhárt fejelt a hálóba 6-3. A végeredményt a tavalyi gólkirály Menyhárt Dani állította be ugyancsak egy fejessel. Ezzel: Jászapáti – Kunszentmárton 7-3

Tajti József edző, elégedett volt csapatával, hiszen a 2. játékrészben elsősorban fizikálisan kerekedtek felül ellenfelükön. Jó egyéni teljesítményeket láthattak a nézők, különösen Illés Levente játszott nagyszerűen. A 4. fordulóban szeptember 1-én ismét idegenben, Besenyszögön szerepeltek, ahol Besenyszög – Jászapáti 1-5. A kiütéses idegenbeli győzelem apáti gólszerzői Volyák Péter (3) és Menyhárt Dániel (2) voltak.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?