Válogatott röplabdamérkőzés lesz csütörtökön városunkban

Augusztus 25-én este tért haza női röplabdacsapatunk az ausztriai edzőtáborából. A Karintiában elvégzett munka és a közösen eltöltött majdnem egy hét remélhetőleg meghozza majd a gyümölcsét a szezon alatt. Ismét bebizonyosodott ugyanis: egyelőre igazán egységes csapatot alkot Deme Gábor alakulata. Hát, nem csodás hír?!

Újra kiderült: gond nélkül megfér egymás mellett a kemény edzésmunka és az egyre erősebb kohézió. Játékosaink hozzáállása ugyanis kifogástalan volt a tréningekhez.

Olyankor is, amikor napi három edzéssel készültek az októberi szezonrajtra. S ezt bizony jó volt látni. Mert bármilyen kemények voltak az erőnlétet fejlesztő gyakorlatok, és akármennyire is összetettek voltak a labdás feladatok, röplabdázóink folyamatosan a maximumra törekedtek. Sőt, egymást biztatták és folyamatosan igazi csapatként funkcionáltak.

Óriási dolog, hogy ezen a héten a klagenfurti olimpiai központban edzhetett a felnőtt együttesünk. Tudomásunk szerint korábban erre egyetlen külföldi gárdának sem volt módja. Ez a kivételes lehetőség és a teljes edzőtábor is a Red-Scorpions Cégcsoport tulajdonosának, Kaszab Árpádnak köszönhető, aki fantasztikus feltételeket biztosított a magas színvonalú edzésmunkára. Emellett a feltöltődésre is volt gondja, hiszen közös vadvízi evezésre is meghívta a csapatot. Szó szerint egy hajóban eveztek a résztvevők, így a fizikai terhelés mellett az összetartás is erősödött. Nagyon köszönjük a gáláns felajánlást Kaszab Árpádnak! Persze nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a szálláshelyen kifogástalan vendéglátásban volt része a játékosoknak és a stábtagoknak. Ennek is köszönhető, hogy mindenki remekül érezte magát a motelben, amit szintén köszönünk szépen.

A fárasztó edzések és a csapatépítő programok miatt tehát igazán emlékezetes napokon vannak túl röpiseink, de nincs megállás. Sőt már arra sem kell sokat várnunk, hogy végre mérkőzésen is láthassuk az idei együttest. Szeptember 7-9. között ugyanis a Szeles Péter Emléktornának ad otthont városunk. Ezen a házigazda Jászberény Volleyball Team mellett az iráni röplabda-válogatott, a kolozsvári U NTT Data, az ukrán Novator, a Fatum-Nyíregyháza, valamint a Penta-Gödöllői RC röplabdázói mutathatják meg a sportbarátoknak a jelenlegi formájukat. De még ezt is tudjuk fokozni: előbb szeptember 4-én (kedden) a berényi alakulattal méri össze az erejét az iráni nemzeti csapat, két nappal később, vagyis szeptember 6-án (csütörtökön) pedig Magyarország-Irán válogatott összecsapást tekinthetünk meg Jászberényben. Mindkét meccset a Bercsényi úti sportcsarnokban rendezik majd meg, amelyek egyaránt ingyenesen lesznek megtekinthetők. Óriási fegyvertény, hogy a felnőtt nemzeti együttesünk városunkban lép majd pályára az irániak ellen. Tudomásunk szerint ugyanis több mint két évtizede nem játszott mérkőzést Jászberényben valamely labdajáték nagyválogatottja – akkor a férfi labdarúgókon volt a sor. Ráadásképp bízhatunk benne, hogy a jelenlegi berényi keretből Lékó Lilla és Pintér Andrea, valamint a szintén jászberényi nevelésű, évek óta Stuttgartban légióskodó Sándor Renáta is pályára lép majd ezen a történelmi mérkőzésen. Ne hagyják ki önök se!

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?