Továbbra is élen a JFC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában Békés megye északi részén vendégszerepelt Jászberény labdarúgó csapata annál a Füzesgyarmatnál, amely veretlen volt az első három mérkőzés után. Augusztus 25-én, szombaton délután ez szerencsére megszakadt.

A Tállya elleni összecsapás után a Fegyelmi Bizottság Ilkovics Miklóst egy, míg Svedyuk Alexet három mérkőzéstől tiltotta el, így a sérüléséből felépült Hevesi-Tóth állt hátul a védelem tengelyében, Szanku pedig elől lépett pályára. A kezdőben kapott helyet László Krisztián és Ludasi Martin is. A meccs elején nemigen kerültek veszélybe a kapuk. 10 perc elteltével viszont igen, nem is akárhogyan. Szöllősi ívelte be a szögletet és a jól helyezkedő Ludasi Martin fejelte a hálóba a labdát, 0-1. Továbbra is támadásban maradt a berényi alakulat, de helyzeteik kimaradtak, nem úgy a vendéglátóké. Jobb oldali elfutás után – régi ismerősünk – Prasler Thomas megelőzve védőinket jó 10 méterről fejjel vette be Miski kapuját, 1-1. Szerencsére még a szünet előtt néhány perccel újabb jászberényi gólt láthatott az ötezres kisváros focipályájára kilátogató, mintegy 200 néző. A félpálya környékén Szemere szerzett labdát majd Szanku, Farkas volt a labda útja, ő szépen futtatta a támadást kísérő Szemerét, aki a hosszú sarokba helyezte a labdát, 1-2.
A második játékrészben már a hazai csapatnak is több helyzete volt, így Miski bravúrjára is szükség volt egy alkalommal. A berényi legénység sem tétlenkedett, sőt ha Farkas felső léces lövése picit alább száll, még biztosabb győzelmet könyvelhetnek el. Az egygólos is sokat ért, hiszen a hazai gárdában legalább hat idegenlégiós futballozott.

Füzesgyarmat – Jászberényi FC 1-2

– Elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen egy idegenbeli mérkőzésen nyertünk, ahol több erdélyi srác kapott szerepet az ellenfél csapatában. Nagyon sok mérkőzés vár még ránk, legközelebb ezentúl már vasárnap (Az MLSZ döntése alapján minden NB III-as mérkőzést vasárnap kell rendezni.) Gyöngyösre várjuk szurkolóinkat, ahol Sajóbábonyt látjuk vendégül – nyilatkozta Arany László vezetőedző.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?