Négy kiváló diák

Múltkori számunkban a ballagó nyolcadik osztályok díjjal jutalmazott tanulóit mutattuk be. A Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepségén azonban a legkiválóbb negyedik osztályos diákok is megkapták elismerő jutalmukat. Most ismerjük meg őket is!

A 2017/2018-as tanévben a Tehetségért Alapítvány Év Tanulója díjazottjai:

Kökény Emese Alexandra (4. c) elsős kora óta kimagasló tanulmányi munkát végez. Kitartó, egyenletes teljesítményét kitűnő bizonyítványai jelzik. Minden évben részt vett a versmondó és népdaléneklő házi versenyeken. Magyar és matematika tantárgyból a tanítási órákon kívül levelező versenyeken is mélyítette ismereteit. Másodikos kora óta részt vett az Ószőlői matematika és a Zrínyi matematika versenyeken. Az idei Zrínyi versenyen érte el legszebb eredményét, a megyei 8. helyezést. Anyanyelvből több alkalommal is próbára tette tudását. A Mátyás Tudósai megyei tanulmányi versenyen tavaly 7., idén 4. helyezést ért el. Tanulmányai mellett magatartásával és szorgalmával is kitűnt társai közül. Kötelességtudó, pontos, lelkiismeretes.

Berki Leventét (4.c) elsős korától kezdve a széles körű tájékozottság jellemezte. Nem elégedett meg az iskolában tanultakkal, az itt szerzett ismereteket igyekezett mindig bővíteni, gazdagítani. Leginkább a magyar nyelv, irodalom, angol és a környezetismeret tantárgyak érdekelték, több tantárgyból kapott rendszeresen dicséretet. Olvasás iránti szeretetét szövegértés versenyen is bizonyította, ahol csapatával bekerült az ország 20 legjobb csapata közé. Az anyanyelv területén szép sikereket ért el, hiszen a Tudásbajnokság megyei verseny I. helyezettjeként bejutott az országos döntőbe, ahol 17.-ként zárta a versenyt. Kitartásának köszönhetően mind a négy évet kitűnő eredménnyel zárta. Nemcsak a tanulmányi munkájával, hanem magatartásával és szorgalmával is példát mutatott a társainak.

A 2017/2018-as tanévben a Tehetségért Alapítvány Év Sportolója díjazottjai:

Bécsi Sára Panna (4.c) már úgy lépett az első osztályba, hogy rendszeresen járt edzésekre. A ritmikus sportgimnasztikát nagy örömmel művelte. Majd később a családi hagyományokat folytatva birkózó edzésekre kezdett járni. Éveken át a heti többszöri edzés után hétvégenként versenyeken kellett helytállnia. Országos diákolimpiai eredményei: egyik évben 3., a következőben 5. helyezést ért el. Edzettségét, kiváló testi adottságait, ügyességét, kitartását, céltudatosságát az iskolai sportban is kamatoztatta. A hagyományos Nyuszifutáson minden tanévben első lett.

Tajti Bence (4.a) iskolai magatartásában tükröződött a sport szelleme, jó példával járt elöl mások segítésében. Az iskolánkban meghirdetett versenyeken lelkesen, képességeinek maximális teljesítésével vett részt. Négy éven keresztül a tömegsport rendszeres és aktív résztvevője volt, egy iskolai és iskolán kívüli mozgásos tevékenységet sem hagyott ki, ahol megmutathatta képességeit. Számos iskolai bajnokság, helyi, körzeti, megyei szintű verseny eredményes résztvevője, iskolán kívül városi csapatjátékos. Diákolimpia, az intézményi-egyesületi Bozsik-program, meghívásos vidéki tornák állandó, jól szereplő résztvevője. Jelenleg a városi UP 11 tagja.

A díjazottak mellett helyet kapott a Pájer Antal Művelődési Ház színpadán az iskola 46 kitűnő tanulója is, akiknek a szép bizonyítvány mellett a jelenlévők elismerő tapsa volt a jutalma.
Jászapáti Általános és
AMI alsós tantestülete

Vélemény, hozzászólás?