Európa-bajnokok jutalmazása

Mint arról már májusban is beszámoltunk, a lengyelországi Wrocławban a junior shinkyokushin Európa-bajnokságon a Yakuzák SE két versenyzője, Mező Lili és Móczó Milán Európa legjobbja lett saját korosztályában. A két bajnok köszöntésére augusztus 7-én, délután egy mini ünnepséget szerveztek.

Dr. Rédei István, az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket és egyben köszönetet mondott mindazoknak – a város vezetésének, a vállalkozóknak, a szülőknek –, akik a Yakuzák SE-nek olyan lehetőséget teremtettek az Y Ház létrehozásával, ahol nem csak a magyar, hanem a nemzetközi mezőnyben is szép eredményeket elérő sportolókat lehet képezni. A klubelnök azokat a versenyzőket is további folytatásra biztatta, akiknek nem sikerült még a nemzetközi megmérettetés, mert mint mondta, ha nem sikerül először, oda kell menni többször is és a kitartó munka biztos meghozza gyümölcsét. Dr. Rédei István gratulált a két Európa-bajnoknak és egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át részükre.

Agócs Tibor a Yakuzák Se szakmai vezetője is köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzásegítették őket „otthonukhoz”, amit olyannyira sikerült „belakniuk, hogy ma már több szakosztály keretén belül mintegy 500 fő mozog hetente a különböző helyiségekben.

A miniünnepségen tiszteletét tette Jászberény polgármestere is. Szabó Tamás elsődlegesen a sport szintjén elért eredményeket ismerte el, különös tekintettel az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményt. Kiemelte az Y Házban folyó példaértékű munkát, ahol – a szakmai vezető által említett – több száz ember egy közösséget alkot, és együtt mozog. A rendszeres mozgással nemcsak igyekeznek megőrizni egészségüket, hanem ez olyan tartást is ad számukra, ami az élet más területén is sikerhez vezetheti őket.

Ezt követően levetítettek egy filmet, ami a lengyelországi Európa-bajnokságról szólt. A jelenlévők nemcsak a jászberényi sikereket láthatták, hanem a többi magyar versenyző küzdelmeibe is bepillantást nyerhettek. A filmvetítés kapcsán láthattuk a Yakuzák Se két bajnokát hogyan örült az aranyérem átvétele után, de nem volt ez másképpen az Y Házban sem.

– Nagyon örülök, hogy azok az emberek tiszteltek meg jelenlétükkel, akik egész évben támogattak bennünket és hozzásegítettek az aranyérem megszerzéséhez. Nagyon jó érzés itt lenni. – mondta a többszörös Európa-bajnok Mező Lili.

– Számomra is nagyon jó érzés, hogy ennyi ember összegyűlt itt és sikereinket együtt ünnepeljük meg velük. – ezt már a másik bajnok Móczó Milán mondta mosolyogva.

A miniünnepség végén Agócs Tibor az udvaron épülő új tornapályát mutatta meg a vendégeknek. A létesítményt Active Division névre keresztelték, ami 14×11 méteres, 20 cm vastag vasbeton alapon áll. Erre építik majd rá a sportszereket és a gumi burkolatot, amin egyszerre negyven fő tud majd edzeni. A nyári időszakban napközben kinyitják majd a Korcsolya utcai nagykaput, hogy a városlakók is birtokba vehessék szabadidejükben. A tornapálya átadását az őszre tervezik.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?