Fejlesztő élménytábor

Napjainkban nem lehet elég korán megismerkedni a gazdaság és az informatika világával. Ezt felismerve a Logiscool országosan immár 5. éve, Jászberényben pedig 2. éve indít nyári táborokat 7-től 18 évesek számára, ahol a diákok a szünidő alatt játszva sajátíthatják el a digitális világ alapjait. Idén augusztusban egy új témakörrel, vállalkozás építéssel is bővült a programok köre.

Javában folyt az oktatás kedden délelőtt a Logiscool termeiben, ahol ezen a héten robotikával, mobilos alkalmazások programozásával és a gyerekek körében oly kedvelt Minecraft-tal ismerkednek meg a táborozók. Délelőttönként a programozás alapjait sajátítják el, de a nap további részében marad idő a kikapcsolódásra, szabadidős játékokra, strandolásra és filmnézésre is. – Erről beszélgettünk Bakos Andrea iskolavezetővel, aki a folytatásban azt is elmondta, hogy a nyári táborok nemcsak a vakáció hasznos eltöltését szolgálják, hanem irányt mutatnak akár a pályaválasztásban is. A Logiscool táboraiban kis csoportokban, játékos formában és élmény alapú oktatás keretében bővül a diákok tudása, miközben a szórakozás kerül előtérbe.

Beszélgetésünk során azt is megtudtam, hogy a Logiscool táborai több mint 110 fiatalt vonzottak a nyár során. A legnépszerűbb a Minecraft tábor volt, de a videóvágó és applikáció készítő hétre is szép számmal érkeztek lelkes érdeklődők. Jövő héten egy új témakörrel, üzleti vállalkozás építésével zárul a táborok köre, melyen csokoládé vállalat elindításához szükséges alapokat tanulják meg a táborozók. Ezzel a diákok belekóstolhatnak az üzleti élet rejtelmeibe, miközben jó hangulatban fiatal középiskolás, egyetemista oktatóktól tanulnak. Ugyan táborokra már nem lehet jelentkezni, de a Logiscool egész évben várja érdeklődőit tanfolyamaira, és a legközelebb szeptemberben induló kurzusaira.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?