112 hírek

Meghalt a gyalogos. Halálos kimenetelű baleset történt július 27-én, Jászfényszarun, a Vörösmarty úton. Az esős időben a személygépkocsi vezetője elütött egy gyalogost, aki a jelenlegi információk szerint feltehetően az úton feküdt. A gyalogos férfi a helyszínen életét vesztette. A Jászberényi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása miatt indított eljárást az ügyben és szakértők bevonásával vizsgálja a baleset pontos körülményeit és okát.

Klíma alkatrészt lopott. Július 31-én bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra, hogy Jászkiséren egy használaton kívüli raktárépület falára felszerelt légkondicionáló berendezés kültéri egységét ellopták. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, kamerafelvételeket elemeztek és pár órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 26 éves helyi férfit. A gyanúsítottat a település egyik utcáján elfogták, táskájában réz kompresszorcsövet és alkatrészeket találtak, amelyeket lefoglaltak. A férfit előállították a Jászapáti Rendőrőrsre, ahol a nyomozók kihallgatták.

Ittasan és jogosítvány nélkül vezetett. A Jászberényi Rendőrkapitányság eljárást indított egy jászberényi férfi ellen, aki augusztus 2-án, a reggeli órákban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett. A férfi tehergépkocsival közlekedett, amikor az egyik utcában elvesztette uralmát a jármű felett és először egy út szélén parkoló személygépkocsinak, majd egy betonoszlopnak ütközött. A sofőr kiszállt a teherautóból és távozott, azonban később a sérülései miatt bement a kórházba. A rendőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és az alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

Veszélyes rovarcsípés. A Jászapáti Rendőrőrs két járőre figyelt fel egy út szélén parkoló kamionra és az előtte tántorgó férfira augusztus 3-án, Jászkiséren. A sofőr láthatóan nagyon rosszul volt, nehezen beszélt és vízzel locsolta magát. Elmondta, hogy vezetés közben valami megcsípte, alig kap levegőt. Halász Dániel rendőr őrmester, valamint Lipécz Zoltán rendőr törzsőrmester azonnal a segítségére siettek, a szolgálati autóba ültették, majd bevitték a legközelebbi háziorvosi rendelőbe. Az orvos elmondta, hogy a sofőr egy rovarcsípésre allergiás rohamot kapott, és a rendőrök gyors helyzetfelismerése ez esetben életet mentett. Az 55 éves nagykátai férfit – az orvosi ellátást követően – kórházba szállították.

forrás: police.hu

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?