Mesés táncos születésnapi este

A Dance Fitness SE huszadik születésnapját ünnepelte június 16-án, vasárnap este a Szabadtéri Színpadon, ahol az egyesület tagjainak bemutatója mellett táncszínházi előadást is megtekinthettek az érdeklődők.

Talán nincs a városban olyan ember, aki ne ismerné a Dance Fitness Sport Egyesületet. Szabadidős rendezvények, városi ünnepségek gyakori szereplői, színvonalas műsorukat nem csak a sportrajongók nézik szívesen. Immár húsz éve aktív részesei a város sportéletének, rengeteg sikeres versenyző nevelődött az egyesület szárnyai alatt, de csupán a mozgás öröméért is korosztálytól függetlenül sokan járnak hozzájuk edzésre.

Az egyesület versenyzői két évtizede sikeresen szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken egyaránt. Szinte megszámlálhatatlan mennyiségű érmet és kupát hoztak el magyar bajnokságokról, diákolimpiákról, európai és világversenyekről.

Az alapító tagok megjelent képviselőit Kereszthidi Gabriella, az egyesület elnöke virággal köszöntötte a színpadon, majd a vezetőség köszönetét fejezte ki a jelenlegi és egykori tagoknak, szülőknek és az önkormányzatnak a sokéves támogatásért. A ma aktív sportolók közös produkciójával vette kezdetét az esti műsor bemutató része. Ízelítőt láthattunk a diákolimpián sikeres produkciókból, megcsodálhattuk a májusi Pulában rendezett tánc világbajnokság dobogós koreográfiáit, tapsolhattunk a legkisebbeknek, akik majd remény szerint hamarosan szintén hasonló bajnoki címekkel büszkélkedhetnek. Aerobik, step aerobik, hip-hop, free dance produkciók követték egymást a színpadon, ahol az akrobatikus mozgás, a pontosan végrehajtott elemek, a nagyszerű koreográfiák, a pörgős zene a szépséggel és stílussal alkottak egységet.

A közös záró produkció előtt Nagy András, a Humán erőforrás Bizottság elnöke akasztotta a világbajnokságon elnyert arany és ezüst érmeket a kiválóan szereplő versenyzők nyakába. A közönség tapssal fejezte ki elismerését az eredményekhez és a színvonal műsorhoz.

Az est második részében Style and Passion Dance Production előadásában láthattuk az Óz a nagy varázsló című táncjátékot Király Béla nívódíjas tánckoreográfus rendezésében. Dorothy és Totó kutya csodás történetét látványos jelmezekben előadott színvonalas táncjelenetek keltették életre a műsor hátralévő közel másfél órájában.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?