Érdemes jól tanulni

A Magyarország jó tanulója-jó sportolója 2017 díjat a legjobbak, közel ötven tanuló június 12-én személyesen vehette át az Agrárminisztériumban rendezett díszünnepségen. Városunkból mások mellett Szőcs Mónika Nikolett hatodikos tanuló részesült elismerésben, és ő lehetett ott a helyszínen.

Idén 524 tanuló részesült jó tanuló, jó sportoló kitüntetésben, melyet azok a diákok vehettek át, akik oktatási intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók, vagy nappali tagozatos hallgatók felsőoktatási intézményben. Ezenfelül – korcsoporttól függően – a 2016/17-es tanévben a 4,8-as, 4,7-es vagy a 4-es átlagot teljesítették és emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek.

Nikolettnek, a Szent István Sportiskola tanulójának ezen kritériumok egyike sem jelentett akadályt, hiszen első osztálytól kezdve kitűnő eredménnyel zárja a tanévet. A tanulás mellett a sportban is jól teljesít. Gyorskorcsolya iránti szeretete első osztályban alakult ki, majd pár évre pihentette a sportágat, de negyedikben ismét visszanyerte lelkesedését.

Tavaly a celjei Alpok Adria Kupa országos bajnoka lett, valamint a Rövidpályás Gyorskorcsolya Diákolimpia Országos Bajnokságon 3. helyezést ért el. Niki elmondta, hogy fő motivációját az Európa Kupa jelenti, melynek feltétele, hogy kisebb versenyeken is jól teljesítsen. A továbbiakban azt is kifejtette, hogy fontos számára mindig első helyen végezni. A nyári vakáció egy részét is felkészüléssel tölti az edzőtáborban, de emellett szakít időt a pihenésre is. Azoknak a diáktársainak, akik kevésbé teljesítenek jól, azt üzeni, érdemes jól tanulni, mert a jövőben megtérül és segít álmaik megvalósításában.

Nikolett kitűnő bizonyítványával és sporteredményeivel részt vehetett a díszünnepségen, ahol Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár adta át neki az oklevelet.

A büszke édesanya, Szőcsné Tresó Mónika lapunknak kifejtette, hogy nagyon örül lánya eredményének és ameddig csak kedve van, támogatják őt a sportban. Hangsúlyozta, hogy hálás a Szent István Általános Iskola tanári gárdájának, valamint a felkészítő edzőknek, akik folyamatosan támogatják Nikit.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?