A pozitív dalok forradalma

A négynapos ZagyvaParty Fesztivál legnagyobb bulija volt a szombati Kowalsky meg a Vega koncert, akiknek a zenéjére legutóbb öt évvel ezelőtt tombolhatott a jászberényi rajongótábor. A zenekar fennállásának 15 éves jubileumi koncertsorozatát városunkban telt házzal ünnepelték a fiúk.

Egy órával az előzenekar koncertje előtt már kígyózó sor állt a Szabadtéri Színpad bejáratánál. A bejutás után a Fatal Error együttes fiatalokból összekovácsolódott lendületes csapata alapozta meg a hangulatot, majd fél 10 körül kigyúltak a fények, beindult a LED fal és színpadra léptek Kowáék.

Balázs Gyula Kowalsky első pillanattól kezdve tartotta a kontaktot a rajongókkal, így nem is csoda, hogy a kisgyerekes családokon át a zúzós rockerekig mindenki elkapta a koncert fonalát. Az együttes dalaiból áradó pozitív kicsengés, a mély üzenettel megtöltött dalszövegek hozták a közönség várakozását.

Elhangoztak a 15 év alatt ikonikussá vált dalok, mint a Még nem Éden vagy a 2006-ban kiadott Nem minden szarka farka tarka című dal. Természetesen újabb dalokat is hoztak a srácok többek között a két évvel ezelőtt megjelent Varázsszavak című slágert, amit valószínűleg minden Kowalsky meg a Vega kedvelő rongyosra hallgatott már. Hétköznapi szavak a sajnálom, a bocsáss meg a köszönöm és a szeretlek még is komoly üzenetet hordoznak. Kowa és csapata végig ezzel a mondanivalóval, a szeretet nyelvén kommunikált a közönséggel. Így nem hiányozhatott a felhozatalból – többek között –, a Tizenöt millióból egy vagy Az élet maga, a Lehetetlen nincs, az Amilyen hülye vagy című dal sem.

Az este emlékezetes pillanata volt az Otthon, édes otthon szám elpengetése Szórád Csaba Jimmy basszusgitáros által, hiszen a jászberényi születésű zenész valóban hazaérkezett. A dal alatt végig kézerdő emelkedett a magasba és a rajongók együtt lüktettek a csapattal, Jimmy pedig a tőle megszokott lazasággal, közvetlenséggel játszott a színpadon. Meg kell említeni a zenekar többi tagját, Vajda Péter Sóder dobost, Vidák Róbert More és Tobak Dániel Dani gitárosokat, akik szintén végig nagyon odatették magukat.

Ha csak egyórás lett volna a koncert, már akkor megérte, de szerencsére az együttes nem volt szűkmarkú a közönségével, és közel két órát lenyomtak a tőlük megszokott minőségben. A technika végig nagyon ott volt, olyan látvány és hangrendszerrel tisztelték meg a közönséget, amivel a Metallica is dolgozik. De köszönet illeti a szervezők, biztonságiak munkáját, akik mind elősegítették a buli sikerét. Reméljük, nem kell megint öt évet várni Kowáékra és hamarosan újra színpadra lépnek Jászberényben, mert mit mondjak még? Ki van ez találva!

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?