Fitneszpark a Bercsényiben

Szerdán délelőtt a Bercsényi Miklós Általános Iskola udvarára hívta a sajtó képviselőit a polgármester és az intézmény vezetése, abból az apropóból, hogy hírt adjanak az itt elkészült kondipark átadásáról.

A város sportéletének új színfoltjaként a tornacsarnok mögött felépített modern fitneszpark a mindennapos testedzést, az aktív kikapcsolódást szolgálja. A sokoldalúan használható eszközökön végzett kondicionáló mozgásformák kiegészítő részei lesznek a testnevelés óráknak, illetve szabadidős sporttevékenységhez is kiváló terepet nyújtanak.

Szabó Tamás polgármester tájékoztatott, hogy a TAO rendszerében megvalósuló beruházás értéke nettó négymillió forint, melynek 30 százalékos önerejét az ilyen jellegű projektekhez hasonlóan az önkormányzat biztosította. Hozzátette: az iskolában TOP-os pályázat keretében további, energetikai jellegű fejlesztések várhatók. Fűtéskorszerűsítés, szigetelés, nyílászáró csere, a világítástechnika hatékonyabbá tétele szerepel a következő hónapok folyamán megvalósuló 180 millió forint összköltségvetésű beruházásban.

Nagy István, a Lehel Kosársuli Kft. képviseletében nyilatkozott, aki kiegészítésképpen hozzáfűzte, a csarnok látványelemeit, úgy mint eredményjelző LED falak telepítését, illetve az Apponyi iskola öltöző felújítását is hamarosan megvalósítják, szintén a TAO-os rendszerben. Az Apponyi iskola fejlesztésére mintegy 120 milliós keret áll rendelkezésre, melynek önerejét ugyancsak a város biztosítja. Nagy István hangot adott pozitív tapasztalatainak az intézmények, a sportegyesületek és az önkormányzat együttműködését illetően, melynek szép példája a most átadott kondipark is.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?