Bronzérmes erőemelők

Jól kezdték az idei versenyszezont a Familya SC erőemelői, hiszen első versenyükről három bronzéremmel, a másodikról pedig értékes helyezésekkel tértek haza.

Április elején rendezték Hajdúszoboszlón a Felnőtt Raw Felhúzó Magyar-bajnokságot, ahol a Jászapáti erőemelői három – egy női és két férfi – versenyzővel vettek részt ezen a rangos sporteseményen.

A bronzérem gyűjtését Béres Csilla kezdte, aki a 63 kg-os súlycsoportban indult és 137,5 kg-al a 3. helyen végzett. Csillát a férfiversenyzők követték. Kálé Csaba 59 kg-ban 145 kg-os gyakorlatával szintén a 3. helyen végzett. A harmadik bronzérem megszerzése pedig Béres Zsolt klubvezető nevéhez fűződik, aki a 74 kg-s kategóriában 217,5 kg-s teljesítményével ugyancsak a dobogó 3. fokára állhatott.

Április utolsó hétvégéjén pedig Kisbérre utaztak, a RAW Erőemelő Magyar bajnokságra, szintén három versenyzővel. Béres Csilla 320 kg-os összetett gyakorlatával 4. lett és csak testsúly különbséggel maradt le a dobogóról. Kálé Csaba 310 kg-os összetett gyakorlatával, szintén a 4. helyen végzett. Béres Zsolt pedig 472.5 kg-al a 7. helyen fejezte be az erőemelő versenyt.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?