Angoltanítás másképpen

Április 21-28-ig a JÁI Székely Mihály Tagintézménye rendezte az Erasmus + „A new method in English teaching” címet viselő projekt második találkozóját. Az egyhetes program idején bolgár, román, török és magyar gyerekek, valamint pedagógusaik dolgozhattak együtt.

Jászberényben nagy szeretettel fogadták iskolánk diákjai a külföldi gyerekeket. A vendéglátó magyar tanulók révén betekintést nyerhettek a magyar családok és az iskola életébe egyaránt. A projektmunka kezdeteként tagintézményünk diákjai kedveskedtek egy műsorral, amelyben szerepelt hangszeres szóló, kórusmuzsika és tánc is, sőt, a résztvevők a végén egy rövid táncház keretében megismerkedhettek a magyar néptánc alaplépéseivel is.

A projektmunka folyamán elsősorban az olvasáshoz kapcsolódó feladatok és a kritikai gondolkodás elősegítése volt a téma. A gyerekek szintfelmérőt írtak, különböző szövegeket dolgoztak fel egyéni, csoportos és frontális munkaformában, valamint délutánonként az informatika teremben online felületeken dolgoztak.

A munka mellett természetesen igyekeztünk minél színesebbé varázsolni az itt töltött időt, így a gyerekek vendéglátóikkal és szüleikkel bowlingoztak, készítettek jász motívummal díszített nyakláncot, részt vettek mentőkutyás bemutatón, amerikaifoci-edzésen, és ellátogattak az állatkertbe. Természetesen nem maradhatott el a szűkebb hazánk hagyományait, értékeit bemutató Jász Múzeum megtekintése és a Városházán is szeretettel fogadta őket Szatmári Antalné alpolgármester asszony.

Két ízben egész napos kirándulást szerveztünk. Eger turistalátványosságainak profi idegenvezetése mellett boboztak a Mátrában, illetve Kecskeméten tettek látogatást, ahol mindenkit elbűvölt a Leschkowsky hangszergyűjtemény interaktív foglalkozása. A kerekegyházi Varga tanyán pusztaprogram keretében szerezhettek teljes körű élményt a finom magyaros ízekkel, lovas bemutatóval és kocsikázással. Hamar eljött a búcsú ideje, de októberben ismét találkozhatunk egymással. Akkor irány Isztambul, Törökország!

Vélemény, hozzászólás?