Negyedik helyen zártak röplabdázóink

Múlt héten hétfőn befejeződött a szezon röplabdásaink számára, akiket az Újpest legyőzött a bronzcsatában, ám a szezon előtt kitűzött céljukat így is túlteljesítették.

Bravúrok. Mosolyok. Tapsviharok. Olykor búslakodó szurkolók és játékosok. Mindezek jellemezték az idényt, összességében azonban elégedettek lehetünk és annak is kell lennünk. Ha olykor voltak is nehézségek, az Extraligában és a Magyar Kupában elért negyedik hely mindenképp megsüvegelendő eredmény.

Még akkor is, hogyha most még fáj a vereség. Ha fáj, hogy nem sikerült elcsípni a harmadik helyezést. Jó szívvel gondolhatunk vissza, hogy a kimondottan masszív Kaposvárt pályahátrányból ki tudtuk verni, ahogy arra is, hogy a címvédő Békéscsabát mennyire megszorongattuk. A három mérkőzésen összesen négy szettet csentünk el a viharsarkiaktól. (Sajnos az UTE-től három meccsen csak hármat, és azt is kettő-egy-nulla, erősen csökkenő sorrendben, ami ezt jelzi, hogy a végére elfogyott az erő és a lendület – a szerk.)

Aztán május 1-jén az UTE ellen nem úgy indult számunkra a bronzpárharc, ahogy szerettük volna, de emiatt kár keseregnünk, hiszen a fővárosiak is nagyon komoly játékerőt képviseltek. Az számított bravúrnak, hogy a helyosztó első meccsén kétjátszmás hátrányból ki tudtunk egyenlíteni a IV. kerületiek otthonában. Ez annak volt köszönhető, hogy óriásit javult a teljesítményünk, és erre hosszú ideig nem tudtak kellőképpen reagálni a lila-fehér mezesek. A végjátékban ismét az UTE akarata érvényesült, de komoly fegyvertény volt, hogy döntő szettre kényszerítettük Horacio Bastit gárdáját és „csak” 3:2-re kaptunk ki tőlük.

Négy nappal később, immár hazai környezetben azért léptünk parkettre, hogy visszavágjunk az újpestieknek, és ennek megfelelően is indult a találkozó. Hiába kezdtünk jól és húztuk be a nyitó játszmát többek között Miklai Zsanett és Pintér Andrea leütésének, Maria Ivonkina blokkjának, vagy épp Lékó Lilla mezőnyvédekezésének hála. A folytatásra ugyanis nem tudtuk átmenteni a formánkat, a vendégek ugyanakkor folyamatosan emelték a játékuk színvonalát. Ennek pedig nem lehetett más a következménye, mint az UTE 3:1-es győzelme.

Nehéz helyzetben voltunk tehát. De a jó csapatszellem és a győzni akarás sok mindenen átlendíthet egy gárdát. Sokáig így történt az UTE elleni harmadik, hétfői összecsapáson is. Nagy lendülettel kezdtünk és néhány perc leforgása alatt máris négy pontot szerzett Pintér Andrea, de Miklai Zsanett és Maria Ivonkina is többször megtréfálta a hazaiakat. Lékó Lilla ezúttal is remekül fogta össze a védekezésünket, ezáltal 12-12 és 20-20 is állt az eredményjelzőn. A végjátékban azonban kevesebbet hibázott az UTE, és megnyerte a nyitó játszmát. Ezután visszaesett a teljesítményünk – de legalább ennyire igaz az is, hogy még magasabb szinten röplabdázott az UTE, mint tette azt az első játszmában. Ennél fogva kétszettes hátrányba kerültünk, de képesek voltunk felszívni magunkat. Tovább javult a mezőnymunkánk és a támadás-befejezéseink hatékonysága is, így 24-22-nél két játszmalabdánk is volt. Nem remegett azonban meg az újpestiek keze, és végül elképesztő érzelmi hullámvasút és izgalmak után megnyerték a maratoni hosszúságú játszmát, ezzel a találkozót, sőt a párharcot is.

A negyedik helyen zártuk tehát a bajnokságot. Gratulálunk a játékosainknak és edzőiknek egyaránt, hiszen előzetesen a bajnokság legjobb hat csapata közé vágytunk. Köszönjük szurkolóink egész éves támogatását!
1. mérkőzés: UTE-Jászberény Volleyball Team: 3:2 (19, 14, –14, –21, 9)
2. mérkőzés: Jászberény Volleyball Team-UTE: 1:3 (22, –19, –18, –21)
3. mérkőzés: UTE-Jászberény Volleyball Team 3:0 (21, 17, 28)

A Jászberény Volleyball Team 2017/2018-as szezonbeli keretét alkotta: Alina Adamenya, Bertók Bettina, Blázsovics Dorka, Bleicher Nóra, Borsos Lili, Faragó Fanni, Hemmert Ivonn, Maria Ivonkina, Lékó Lilla, Miklai Zsanett, Genesis Miranda, Pintér Andrea, Schmidt Anna, Turi Inez, Yana Shevchuk. Vezetőedző: Deme Gábor. Másodedző: Makai Péter. Erőnléti edző: Hering Antal. Gyúró: Koczka Adrienn.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?