Döntőbe jutottak a röpis diáklányok

A leány női röplabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét rendezték május 10-én, Jászberényben. A 7. – 8. osztályosok részére kiírt elődöntőn négy csapat mérkőzött meg egymással a Nagyboldogasszony Iskola új játékcsarnokában.

Már a mérkőzések előtti sorsolásnál kiderült, hogy előrehozott döntő szemtanúi lehetnek az érdeklődők, hiszen a két legerősebb csapat a Jászberényt képviselő Nagyboldogasszony Iskola, és Kazincbarcika játszotta az egyik elődöntőt. A mérkőzés ugyan aránylag szoros szetteket hozott, de Litkei Gábor tanítványai végül sima 3-0-s győzelemmel kerültek a döntőbe. A másik ágon Bélapátfalva nyert a székesfehérvári lányok ellen, így ők lettek a berényiek döntőbéli ellenfelei. A Nagyboldogos lányoknak a Heves megyei kisváros csapata sem okozott gondot, őket még könnyebben verték szintén 3-0 arányban. A harmadik helyért lejátszott mérkőzést pedig Kazincbarcika nyerte Székesfehérvár ellen.

Az elődöntő megnyerése egyben azt is jelentette, hogy a Nagyboldogasszony Iskola leánycsapata képviselheti Jászberényt az országos döntőben. Ezt június 7 és 10-e között rendezik, a legjobb nyolc csapat részvételével. Litkei Gáborral minden bizonnyal a győztes csapat tagjai utazhatnak majd, azaz: Csabai Szonja, Deme Fanni, Harnyos Amanda, Kisnémeth Csenge, Molnár Martina, Lagzi-Kovács Maja, Nagy Petra, Garics Gréta, Szabó Luca és Tóth Klaudia.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?