Május királynője búcsú

Szentmisét és körmenetet tartottak május 6-án a Szűz Mária tiszteletére felszentelt négyszállási kápolnában, ahol Szántó József apát plébános mondott szentbeszédet.

Május első vasárnapján, az anyák ünnepén már hagyományosnak mondható szentmisét ajánlottak Május királynője tiszteletére. Az apát ebből az alkalomból köszöntötte az édesanyákat, az eltávozott és a még itt élő tanyasiakat, akikért imát is mondott a tiszteletes. Ezután Ézsaiás, a Jelenések és Lukács könyvéből hangoztak el a Szentírás igazságai.

Az utóbbiból Szűz Mária angyali üdvözletének példázatát hallhattuk, melyből kitűnt Mária feltétel nélkül engedelmeskedett az Atya akaratának. Az egybegyűlt híveket arra buzdította az apát, hogy hasonló alázattal keressék Isten tervét, hiszen annak csak jó gyümölcse lehet életükre nézve.

– Az égi édesanyának gyermekei vagyunk, igaz virágot, bonbont nem adhatunk neki, de gyermeki szeretettel tartsuk őt számon, miden nap – mondta az apát. Ezt azért is fontos megfogadni, hogy az utolsó órában Szűzanya nyisson ajtót számunkra a Mennyeknek országában. Amíg ez nem történik meg, a közös úton való járás jelképeként körmenettel áldoztak Május királynője előtt. Végül kisebb megvendégeléssel zárult a tavaszi rendezvény, melyen a gyönyörűen ápolt és gondozott virágzó kerthez hasonlóan a lélek is kivirágzott.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?