Értékes győzelem Nyírbátorban

Igen messzire, 220 km-re kellett utaznia Jászberény NB III-as labdarúgó csapatának április 14-én. Szerencsére a hosszú út nem hagyott mély nyomokat a fiúkban, sőt vidáman térhettek vissza, hiszen mind a három pontot hazahozták.

Mint ismert nem igazán jó eredményeket produkált hazai pályán az utóbbi időben a JFC, így az itthon elvesztegetett pontokat idegenben kell összeszedniük. Ez nem éppen jó előjellel indult Nyírbátorban, hiszen már a 2. percben cserére készült Arany László vezetőedző. A csapatkapitány cseréjéről kellett gondoskodnia, mivel Mile Krisztián combsérülést szenvedett. Helyét Kis Balázs vette át a védelem tengelyében. A mérkőzés elején mindkét csapat óvatosan játszott, nem igazán alakult ki gólhelyzet. Egy jó félóra elteltével aztán a mi „fiaink”váltottak hamarább ritmust. Előbb Túri egy labdaszerzés után remek lövéssel jelezte, hogy nem akarnak gól nélkül hazautazni. Ez gyorsan be is igazolódott, amikor Lékó középre ívelését Farkas Patócsnak továbbította, aki 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 0-1. A második játékrész elején szintén Patócs lépett ki a védők közül, de nagy nehezen védője menteni tudott. Az 54. percben felcserélődtek a nevek az első gólhoz képest. Ezúttal Patócs szerzett labdát, amit Lékó adott át Farkasnak, aki megszerezte csapata második gólját, 0-2. A vezetés tudatában kicsit visszább húzódtak Tisza Kálmánék, így több lehetőséghez jutottak a hazaiak, amelyek közül egy helyzetet gólra is váltottak. A többi lehetőségük szerencsére elmaradt, így berényi győzelem született. Annyi még mindenképpen hozzátartozik a krónikához, hogy három „büntetőgyanús” helyzetünk is adódott, de úgy tűnik ezt csak szurkolóink látták úgy, a sípmester viszont nem.

Nyírbátori FC – Jászberényi FC 1-2

JFC:Miski – Lékó, Mile (Kis B., 2.), Hevesi-Tóth, Fejes – Ludasi (Szabó T., 85.), Tisza, Túri, Patócs – Farkas J., Kürti (Szanyi, 71.). Edző: Arany László.

Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, a játékunk is javult, de ettől több kell a következő „hazai” meccsünkön, ami mint ismert Gyöngyösön lesz. A listavezető Monort fogadjuk, akiknek szeretnénk megszakítani a veretlenségi sorozatukat – nyilatkozta hazaérkezése után a JFC elnöke, Dr. Gottdiener Lajos.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?