Bravúros győzelem

Március utolsó napján, a délelőtti órákban pótolta Jászberény női labdarúgó csapata a tavaszi első fordulóból elmaradt mérkőzését. Az ellenfél Vác-Deákvár volt, amely mindössze egy vereséget szenvedett az ősz folyamán és a táblázat élén állt érkezésekor.

Tapogatódzó játékkal indult a rangadó. Nem esett egymásnak a két alakulat, inkább csak mezőnyjáték folyt a pályán. A kapuk sem igazán kerültek veszélybe. Egészen a 25. percig, ekkor egy védelmi hibát kihasználva a vendégek szereztek vezetést (0-1). Ezután kissé férfiassá vált a küzdelem, több kemény belemenés, szerelés jellemezte a találkozót, de több gól az első félidőben már nem esett.

A második játékrész elején sem sokat változott a játék képe, valamivel a Vác támadott többet, a labdát is többet birtokolták, de igazi gólhelyzet nem alakult ki. Aztán egy nem mindennapi góllal egyenlített − szinte a semmiből − a JFC. Göblyös Imola, a berényi lányok kapusa lőtt saját térfeléről a kinn álló vendégportás fölött a hálóba (1-1). A félidő közepe táján egy kontratámadás után Tóth Adrienn vágta néhány lépésről a kapuba a labdát (2-1). Majd nem sokkal később Rácz Roxána Kíra találata végképp megpecsételte a vendégek sorsát. Jászberényi FC – Vác-Deákvár SE 3-1.
Különösen a második félidőben gólratörő, lelkes játékával bravúros győzelmet aratott a hazai csapat és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Ennek révén a táblázat élére ugrottak a lányok, igaz ők egyel több mérkőzést játszottak eddig. A hétvégén a 4. helyezett Gödöllő együttese látogat városunkba.

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?