Elődöntőt érő siker

A három nappal korábbi, Kaposváron aratott 3:2-es győzelem után tudtuk, a hazai siker azt jelentené, hogy bejutottunk az elődöntőbe. Nos, teljesen megérdemelten nyertünk szombaton és várhatjuk a folytatást! Szép volt, lányok!

A mérkőzés elejétől nagyon összpontosítottunk és gyorsan elléptünk 8-4-re a somogyiaktól. Majd 16-13-ra is vezettünk. Ennél nem tudtak közelebb férkőzni hozzánk a vendégek (25-18).
A második szett elején 8-6-ra vezettek ellenünk a dunántúliak, azonban előbb 11-8-ra fordítottunk, majd 15-10-re is vezettünk. Néhány jó kaposvári támadás-befejezés után 15-13-ra is felzárkóztak a vendégek, de továbbra is keveset hibáztunk, így ezt a játszmát is viszonylag magabiztosan nyertük meg (25-20).

A harmadik játszmában 8-10 is állt az eredményjelzőn, mégsem igazán kellett izgulnunk azon, hogy vajon sikerül-e lezárni három szettet követően a továbbjutás kérdését. 14-12-re már nálunk is volt az előny. Habár nem voltak jelentős hátrányban a kaposváriak, 22-19 után már nem tudtak pontot szerezni, így teljesen megérdemelten nyertük meg a harmadik szettet is (25-19). Ezzel bejutottunk az elődöntőbe, ahol a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE gárdájával fogunk összecsapni.

Fantasztikus siker, hogy az egyre magasabb színvonal ellenére mind a bajnokságban, mind pedig a kupában kivívtuk a legjobb négy közé jutást – immár sorozatban a harmadik évben! A viharsarkiak elleni első meccs április 1-jén lesz idegenben, a három győzelemig tartó párharc április 5-én (csütörtökön) folytatódik majd városunkban.

Jászberény Volleyball Team-1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: 3:0 (18, 20, 19). Jászberény: Miklai Zsanett 11, Maria Ivonkina 12, Bleicher Nóra 5, Genesis Miranda 13, Pintér Andrea 12, Alina Adamenya 2. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Bertók Bettina. Vezetőedző: Deme Gábor.

Deme Gábor (Jászberény) „Látszólag könnyebb mérkőzés volt, mint a szerdai, de nagy erőket kellett mozgósítanunk ahhoz, hogy nyerjünk. Szerintem Kaposváron mindkét csapat jobban játszott, de ezt nem bánjuk, hiszen mi győztünk. Amikor a nyitásfogadásaink, bejátszásaink pontosak voltak, arra nem volt ellenszerük a kaposváriaknak, mert magassági és erőfölényben voltunk. A Békéscsaba a párharc favoritja, de szeretnénk megnehezíteni a dolgát.”

Szerző: Budai Levente

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?