Bajnokot vert a JKSE

A Szeged elleni nagy derbi után a tavalyi bajnok, az Alba Fehérvár volt a jászberényi kosárlabdacsapat vendége március 17-én.

Már a mérkőzés elején látszott, hogy nem hagyott nyomot a berényi játékosokban a Szeged elleni vereség. Nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe és 7 perc elteltével nyolcpontos előnyre tettek szert.

Az etap utáni kétperces pihenőben pedig 22-20-at mutatott az eredményjelző.

A második negyed elején aztán egyenlített az Alba (24-24) ám a vezetést nem tudták átvenni. Sőt a 16. percben már 12 ponttal vezettek a mieink. Remek napot fogott ki Wallace és Lucsics is, akik főleg triplapontokkal hozták lázba a hazai publikumot. Ennek is köszönhetően a berényi gárda hétpontos (45-38) előnnyel érkezett a félidőhöz.

Azt gondoltuk, hogy a negyedórás szünet után nagyobb sebességre vált a Fehérvár, de szerencsére ezt nem engedték Cseh Györgyék. Egy darabig fej-fej mellett haladt a két alakulat, ám Wallace ismét behintett két triplát, sőt Rakics is csatlakozott hozzá. Így 28 perc elteltével már 16 ponttal „mentek” a mieink. Ebből csak egyet veszítettek, így az utolsó etap 15 egységnyi előnyünknél kezdődött. 73-59-es vezetés után – a „rövid kispad” miatt – fáradni kezdett a hazai gárda, de ezt a megtorpanást nem tudta kihasználni a vendégcsapat. Mindezt látva a hazai szurkolótábor még nagyobb hangerőre kapcsolt és ezzel „kirángatta” kedvenceit a gödörből. Néhány perc múlva pedig vastapssal hálálta meg a hatalmas bravúrt, azaz a bajnok Alba legyőzését.
JP Auto-Jászberényi KSE – Alba Fehérvár 82–72

JKSE: Nelson 10/3, Rakics 14/6, Wallace 27/12, Lucsics 14/6, Sejfic 10. Csere: Kerpel-Fronius 3, Molnár M. -, Cseh 4.

A vendégek szinte az egész mérkőzésen enerváltan játszottak, nem tudtak felpörögni, amit a berényi csapat remek játékkal kihasznált. Mondhatni rajt-cél győzelmet arattak és nem mellesleg hatalmas meglepetést okozva, biztosan nyertek a bajnok ellen. A sajtótájékoztatón Lo Elhadji Malick, – aki az egymeccses eltiltás miatt Nokola Lacicsot helyettesítette a pálya szélén is – a szív diadalának nevezte a győzelmet.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?