Izgalmas bronzmeccset vívtunk

Nem sikerült, amire annyira vágytunk, hiszen a Vasas Óbuda egy magas színvonalú, változatos meccsen, döntő játszmában győzött ellenünk. Az a küzdés, győzni akarás, ami jellemzett bennünket, mégis elismerésreméltó volt.

Fantasztikus hangulatban, szépszámú berényi szurkoló előtt remekül indult számunkra az Érden rendezett Graboplast Magyar Kupa bronzmérkőzése. Jól mutatta, hogy lelkileg milyen erősen kezdtünk a Vasas Óbuda ellen, hogy Pintér Andrea egymás után két ászt nyitott – pedig a kettő között volt egy fővárosi időkérés is (10-6)! 17-16-tól kiélezett volt a játszma, de előbb Genesis Miranda egyenlített 22-22-re, majd Maria Ivonkina kiváló blokkjával 24-23-nál szettlabdához jutottunk. Orosz centerünk szervája pedig eldöntötte a játszmát, 25-23.

A második szettben 8-9 után egyre inkább magához vette az irányítást a fővárosi gárda és – bár előbb időkérésekkel, majd cserékkel próbálkozott Deme Gábor –, magabiztos szettgyőzelemmel egyenlített 15-25.

A harmadik játszmát rosszul kezdtük, nem sikerült felzárkózni sem, 10-13 után egyre csak nőtt a hátrányunk és ennek a játékrésznek a végén is a Vasas örülhetett, 18-25.

A szetthátrány ellenére Szurkolóink továbbra is éltették csapatunkat. Komoly fegyvertény volt, hogy két viszonylag simán elveszített játszma után 13-10-ra is vezettünk a kék-fehér mezesek ellen. Átvette az irányítást a Vasas, de folyamatosan egyenlítettünk, majd öt mérkőzéslabdát hárítva megnyertük a maratoni szettet, 33-31 arányban. Következhetett tehát a döntő játszma, amelynek az eleje nagyon szoros volt, ám aztán 8-4-re ellépett tőlünk a Vasas. 6-10 után még 9-10-re felzárkóztunk, de Miklai Zsanett remek leütése ellenére sem sikerült már egyenlítenünk, 12-15.

A Vasas Óbuda megérdemelten lett bronzérmes, de csapatunkat is dicséret illeti, hiszen fantasztikus meccset játszott. Ez a mérkőzés tipikus példája volt annak az esetnek, amikor mindkét fél megérdemelte volna az érmet – sajnos ezúttal mákszemnyivel lemaradtunk róla.

Jászberény Volleyball Team-Vasas Óbuda: 2:3 (23, -15, -18, 31, -12)

JVT: Maria Ivonkina 17, Borsos Lili 2, Bleicher Nóra 10, Pintér Andrea 17, Alina Adamenya 4, Miklai Zsanett 16. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Genesis Miranda 4, Schmidt Anna, Bertók Bettina.

Vezetőedző: Deme Gábor.

A következő hazai mérkőzés az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ellen lesz március 24-én 19 órától a Bercsényi úti Sportcsarnokban. A meccs teljes jegybevételét játékosunk, Genesis Miranda szüleinek a megsegítésére fordítjuk, akiknek a tavaly őszi hurrikán megrongálta a házukat.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?