Vizsgamunkák kiállítása

Február utolsó napján, szerdán délután került megrendezésre a Lehel Vezér Gimnázium 10. N osztályának rajzkiállítása, mely évről-évre az új generációk leleményességéről és szorgalmáról ad tanúbizonyságot.

Az iskola könyvtárában szép számmal összegyűlt vendégeket Varga Boglárka, 10. N osztályos tanuló köszöntötte és felkérte osztálytársait, hogy Vivaldi B dúr kettősversenyével nyissák meg a kiállítást. Az ünnepi hangulat Sas Krisztina előadásával folytatódott, aki Torma Ágnes Zeneszárnyon című versét adta elő a közönségnek. A műsor utolsó felvonásából már mindenki kivehette a részét, ugyanis az osztály tagjai Ady Endre egyik közismert művének megzenésített, dallamos verziójával zárták az előadást.

A szót Antics István igazgató vette át, hogy hivatalosan is megnyissa a tárlatot, így a tanulók egy rövid időre fellélegezhettek. Beszédében kitért arra, hogy az N-es diákok – akik rajz tanulmányaikat mindig valamilyen mestermunkával zárják – alkotásaikkal most egy évek óta tartó hagyomány részévé válhattak. De miért is van szükség erre a plusz teendőre még a heti 35 óra oktatásban töltött időn túl? A nyolcéves gimnáziumi képzés mindenekfelett a tehetségek gondozásáról szól és a mérnökök, gazdasági szakemberek mellett az itt végzett gyerekekből a Jászság színvonalát továbbemelő művészek is lehetnek. Kiemelte, hogy amíg nem nyomasztja őket a szakirányválasztás döntése vagy a nyelvvizsga közelsége, fontosak a kreatív kezdeményezések, hiszen ezekben tudnak igazán kiteljesedni.

A továbbiakban a diákokat – kiknek egyedi alkotásai jó pár hétig még az iskola emeletének galériáját díszítik – Velkeiné Pócz Ilona tanárnő látta el személyre szóló oklevéllel és néhány dicsérő, értékelő szóval. A későbbiekben lehetőség nyílt a büszke szülők és tanárok társaságában, némi pogácsa és frissítő elfogyasztása közben a változatos technikákkal megvalósított művek megtekintésére.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?