Keveset fizető 13+1-es

Aki totózott valaha, tudja, hiába a szerencsésnek tűnő 13+1-es szelvény, ha sokan érnek el telitalálatot, nem valami nagy a nyereség. Hasonló dilemma merülhet fel a Jászberényi FC NB III-as labdarúgóinak első tavaszi hazai meccsén aratott, ritkán látható 14 találatos győzelme kapcsán.

Miután Arany László legénységének a Tiszafüred elleni idegenbeli találkozója a pálya alkalmatlansága miatt az előző hétvégén elmaradt, így a szezon első tétmeccsét hazai környezetben játszhatták. A tabella alapján rendkívül nehéz mérkőzés is lehetett volna, ám az STC-Salgótarjánról az utóbbi hetekben érkezett hírek alapján már körvonalazódott, hogy alaposan meggyengült csapattal lépnek majd pályára a vendégek.

Az anyagi nehézségek miatt a nógrádiak teljes kerete távozott Zoran Kuntics vezetőedzővel együtt, így a szorult helyzetben alacsonyabb osztályból igazolt futballistákkal folytatják a küzdelmeket. Már ha kitart a lelkesedés, ugyanis a vasárnap délutáni találkozón a kiütésesnél is súlyosabb vereséget szenvedtek.

Bár hazai részről a télen visszatért gólerős Farkas János még nem volt bevethető, valamint Fejes János és Szanyi Krisztián sem szerepelhetett, a többiek viszont gyorsan a lényegre tértek. A gólözönt a 3. percben az egyik új igazolás, a fiatal Galambos indította el, és mivel a vendégek a felezővonalat is ritkán lépték át, az egyoldalú párharcban már ekkor látható volt, hogy csak a különbség lesz kérdéses. A szünetben hat volt közte, a második játékrészben pedig az elfáradó ellenféllel szemben további nyolc alkalommal voltak eredményesek Ludasiék, így rekordgyanús győzelemmel kezdte a tavaszt a jászberényi csapat.

Jászberényi FC – STC-Salgótarján 14-0 (6-0)

A gólok között voltak kijátszott helyzetből, lepattanóból, átlövésből és fejesből születettek is, Bálint és Ludasi négy-négy, Galambos három, Túri, Hevesi-Tóth és Tisza egy-egy alkalommal köszönt be. Ami még pozitívumnak vehető, hogy ellenfelét azzal tisztelte meg a pályaválasztó, hogy igyekezett teljes erőbedobással játszani, és a körülményekhez képest nem szórakozni, hanem szórakoztatni.

Hogy mit érhet ez a három pont és a tucatnál is több gól? Nos, hogy lesz-e olyan csapat, amelytől pontot tud elvenni az STC, az erősen kérdéses, így legfeljebb abban bízhatunk, végigjátsszák a bajnokságot, és nem válik semmissé ez a mostani kilencven perc.

A hatodik helyre fellépő berényi gárda március 17-én, szombaton Balassagyarmaton alighanem nagyobb ellenállásba ütközik majd, és ott akár a plusz egy is elég lehet egy értékes sikerhez.

Szerző: Szőrös Zoltán

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?