Nálunk nyert a Szeged

A Kecskeméten aratott első idegenbeli győzelem után mindenki abban bízott, hogy a következő siker a szegedi kosárlabdacsapat ellen lesz hazai pályán március 10-én. Sajnos ez csak álom maradt.

Nem  jól kezdődött számunkra a kosárlabdamérkőzés, hiszen úgy tűnt, hogy a berényi játékosokból sokat kivett a kecskeméti győzelem, hiszen nem a megszokott ritmusban mozogtak és alig találtak a gyűrűbe. Ezzel szemben a vendégek szinte száguldoztak a pályán – igaz ők régen nem játszottak – és ami lényeges igencsak jó százalékkal váltották dobásaikat pontokra, főleg a hármasokat. Így nem véletlen, hogy 18 egységgel (29-47) termeltek többet a nagyszünet kezdetére a vendégek.

A második félidő elején is folytatódott a szegedi góltermelés és a hátrány egészen -24 pontig nőtt. Aztán egyszer csak a hazai publikum hathatós közreműködésével beindult a berényi gépezet. Főleg Rakics és Wallace kezdte szorgalmasan gyűjteni a pontokat olyannyira, hogy már csak 4 találattal voltunk lemaradva. Ekkor viszont a vendégek álltak újra talpra és ismét 8-10 lett közte.

Közben igen paprikássá kezdett válni a hangulat, köszönhetően a játékvezetőknek, akiknek kiesett a meccs a kezükből. Félreértés ne essék a vendégek összességében jobbak voltak, főleg a tapasztalt Csirics játszott szenzációsan, aki 33 pontot gyűjtött. De e sorok írója úgy érezte – pláne az utolsó negyedben –, hogy nyolc ellenféllel szemben játszanak a berényi kosarasok: az öt szegedi fiú és a három játékvezető ellen. Mindezek után nem meglepő, hogy 16 ponttal veszítette el a csatát az alsóházba kerülés ellen harcoló berényi alakulat.

JP Auto-Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 78–94

– Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen ideges voltam, a játékvezetőkről nem akarok semmit nyilatkozni – monda a meccs utáni sajtótájékoztatón Nikola Lazics. Bizonyára, ha a játékvezetők „nem fújták volna szét a meccset” akkor is a szegediek nyertek volna, de így egy kicsit rossz szájízzel távoztunk a Bercsényi úti játékcsarnokból.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?