Téli Ovi-suli olimpia

A Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában hagyomány, hogy a leendő első osztályos tanítónénik és a nagycsoportos óvodások a téli Ovi-suli olimpián találkoznak.

„Hacsak lehet, játszik a gyermek. Mert végül a játék komolyodik munkává.”
(Sütő András)

Az alsós nevelők fontosnak tartják, hogy az iskolába lépés könnyed, szorongásmentes legyen és a kisgyermekek örömmel kezdhessék az első osztályt.

Január 18-án délután nagy örömmel készítettük elő az „olimpiai stadiont” a tornateremben, ahová az iskola színes egyen-pólóiban vonultak be a csapatok. Az igazgatói köszöntő és a zenés bemelegítés után a gyerekek játékos sor- és váltóversenyeken bizonyították rátermettségüket a téli sportokban. A negyedikes lányok hópehely-tánca után kapták meg az ovis olimpikonok az érmeket. Az olimpia helyszínét mindenki győztesként hagyta el.

Amíg a gyerekek kézműves foglalkozáson vettek részt, a szülőket az iskolavezetés tájékoztatta, majd a tanító nénik mutatkoztak be. Hangsúlyoztuk, hogy a nevelés bizalmi kérdés, hiszen csak együttesen tudunk sikereket elérni és kiegyensúlyozott, minden iránt érdeklődő gyermekeket nevelni. Őszintén kívánunk előre is minden kisgyermeknek és családjának örömteli iskolakezdést!

Írták: A leendő elsős tanító nénik

Vélemény, hozzászólás?