Rendhagyó bemutató órák

A Jászapáti Általános és AMI felső tagozata immár a negyedik alkalommal látta vendégül a leendő ötödik osztályos tanulókat egy zimankós februári napon.

Nagy izgalommal készültünk erre a délutánra, ahol tanítási órákba pillanthattak be a szülők, tanulók. Megismerkedhettek a felső tagozaton tanító nevelőkkel, diákokkal és az iskola épületével. 14 órára vártuk vendégeinket a Tornyos iskolába. Igazgató Úr megnyitója után tájékoztatást kaptak a tanulók a délután programjáról. Minden osztályhoz diákkísérők csatlakoztak, akik végigkísérték őket a három helyszínen zajló programokon.

Történelemórán kalandos időutazáson vehettek részt Major Mónika tanárnő segítségével. Először az ősember rejtelmes világába csöppenhettek bele a kis nebulók, majd megtapasztalhatták egy ókori római harcos nehéz mindennapjait. Ezt követően 3D-s animáció segítségével rövid sétát tehettek egy középkori várban, majd lovagi tornán mérhették össze tudásukat és ügyességüket a bajnokok. Az újkor betűkirakóján átugorva máris a jelenkor kisdiákjaként vehették át a megérdemelt Kiváló Időutazó címet igazoló jelvényüket, melyet büszkén viselhetnek a jövőben. A történelmi szókereső segítségével pedig megszerezhetik első ötös jegyüket is történelemből.

Fizikából Pádár Lászlóné tanárnő segítségével betekinthettek az elektromosság világába. Kis műszerész technikusokat vártunk, akik áramkörök összeállításával motort, ventillátort, és hangszórót működtettek. Az elkészült produktumokkal olyan sikerélményhez jutottak, amely remélhetőleg felkeltette az érdeklődésüket a természettudományos tárgyak iránt.

A Bodnárné Juhász Ágnes tanárnő vezette földrajzfoglalkozáson saját készítésű modellen ismerhették meg a tanulók a vulkánok működését. Rövidfilm és animáció segítségével „belátogattak a vulkánok belsejébe” és megtanulták a „Lávadalt”. Csoportos feladat megoldása után itt is megszerezhették a jövő tanév évkezdő mosolygós ötösét.

Bízunk benne, hogy foglalkozásaink megnyerték a diákok és szüleik tetszését, és minél több kisdiák választja majd iskolánk felső tagozatát. Köszönjük Jászapáti Város Önkormányzatának és iskolánk diákönkormányzatának a program sikeres lebonyolításához nyújtott anyagi támogatását.

Szerző: A Jászapáti Általános és AMI felsős tantestülete

Vélemény, hozzászólás?