Lúdanyó meséi

A több mint százéves Ravel mű átdolgozott, balett változata elevenedett meg a Főnix Fészek Műhelyház színpadán március 1-jén Haumann Petra színművésznő főszereplésével a PR Evolution társulat előadásában.

Az eredetileg négykezes zongoradarabnak íródott, majd balett művé komponált Lúdanyó meséi a PR Evolution feldolgozásában három mesét sűrített alig egy órában. A jól felépített, szertelen előadás során a nézőteret megtöltő gyermekek is aktív részei lehettek a darabnak, hiszen a főszereplők gyakran kértek tőlük segítséget. Elsőként Lúdanyó (Haumann Petra), aki szétszóródott libuskáit kereste kétségbeesetten. A játékos kedvű gágogó banda hamar előkerült és máris számon kérték gazdaasszonyuktól a hőn áhított mesét, azaz meséket.

Elsőként Csipkerózsika bábjai kerültek fel Lúdanyó kezére fonott kosarából, majd a libák vették át a mesehősök szerepét, a gyermekek legnagyobb örömére. A Szépség és a szörnyeteg, majd a Csúnyácska hercegnő történetének klasszikus muzsikával és látványos táncelemekkel átszőtt bemutatása olykor-olykor igen hangos kacajra sarkallta a csemetéket. Az előadás végére az első sorokban ülők fejére újságpapír csákó került, és egy népszerű popdalból idézve: csak úgy hullt a konfetti eső. Ez bizony már Tündérország földjén történt, ahol Lúdanyó és libácskái tündérekként jelentek meg, és ekképpen búcsúztak a mesét hallgatóktól.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?