Röplabdások farsangi kupája

Egy régi hagyomány felélesztésére vállalkozott a Jászberényi Röplabda Klub, amikor az elmúlt szombaton ismét megrendezte a Farsangi Kupát. A Klub és több környékbeli – a JRK-val együttműködésben álló – utánpótlás-nevelő műhely növendékei egyaránt élvezhették a játékot és egymás társaságát.

Február 24-én napsütésre ébredhettünk, ami talán már alapjaiban feldobta legtöbbünk hangulatát.

Ez azonban nem lett volna elegendő ahhoz, hogy a Nagyboldogasszony iskola sportcsarnokában röplabdázó mintegy 150 gyermek széles mosolya átragadjon a szüleikre és számos felnőttre.
„Ebbe a létszámba beletartoznak a jászberényi gyerekek és a Jászkisérről, Nagykátáról és Besenyszögről érkezett röpisek is, akikkel együttműködési megállapodásunk van.

Csodálatos lehetőséget tudtunk biztosítani nekik is, hogy egymással is megismerkedjenek és játéklehetőséget kapjanak” – tájékoztatott Oszvald Nándor, a JRK elnöke.

A Farsangi Kupa egy egész napos röplabdatorna volt manó, mini és szuper mini korcsoportos gyermekek részére. „Szerettük volna azokat a fiatal utánpótláskorú játékosokat is versenyhelyzetbe hozni, akik még nagyon kicsik, ezért nem szoktak eljárni tornákra. Nekik szerettünk volna lehetőséget biztosítani, hogy kipróbálhassák magukat, és a szülők is láthassák, hogy mire jutottak a gyerekek” – fogalmazott Oszvald Nándor. A manó korcsoportba tartozó gyerkőcök ugyanis a legfiatalabb röplabdareménységek közé tartoznak, és jó volt látni, mekkora lelkesedéssel játszottak – idősebb társaikhoz hasonlóan

Reggel kilenctől majdnem délután három óráig folyamatosan zajlottak a mérkőzések három pályán. Ezután volt az eredményhirdetés, délután pedig következhetett a farsangi felvonulás. Emlékezetes volt, hogy a legapróbbaktól a felnőtt játékosokig sokan vállalkoztak a beöltözésre és ötletesebbnél ötletesebb farsangi jelmezeket, illetve öltözékeket láthattunk – amelyek elismerést is érdemeltek.

És ha már az Extraligában szereplő „nagyok” szóba kerültek: egészen magával ragadó volt, ahogy a gyerekek élvezték a felnőtt röpisek közelségét és közvetlenségét. Megszámlálhatatlanul sok autogramot osztottak ki a lányok, ezáltal rengeteg mosolyt csalva a csemeték arcára. De az is látszott, hogy az élmény kölcsönös; a nagycsapat tagjai le sem tagadhatták volna, mennyire élvezték a feléjük áradó szeretetet. Ezt az említett autogramosztás és barátságosság mellett azzal is meghálálták élvonalbeli röpiseink, hogy beszálltak a gyermekekhez röplabdázni. Ha csak egy pillanatra beleképzeljük magunkat a helyzetükbe, átérezhetjük, mekkora örömet jelenthetett nekik, hogy a példaképeikkel röplabdázhattak. Amikor egyre gyakrabban beszélnek arról, hogy a gyerekeket nem lehet mozgásra ösztönözni, különösen magával ragadó volt átélni, ahogy például már Superman-, vagy Macskanő jelmezbe bújt lányok alig akarták abbahagyni a röplabdázást. Nem véletlenül mondott köszönetet mind Oszvald Nándor, mind pedig Deme Gábor a gyerekeknek, a szülőknek és persze a felkészítő edzőknek – Ambrúzs Krisztinának, Bajáriné Pesti Anikónak, Bús Nikolettának, Elbakour Andrénak, Györéné Iványi Andreának, valamint Józsa Péternek. Pazar nap volt, reményeink szerint májusban folytatása következik.

A különböző korosztályok sorrendje az alábbi:
Manók: 1. Nagykáta III., 2. Nagykáta I., 3. Jászkisér I. Szuper mini, 1. csoport: 1. Jászberényi RK, 2. Jászkisér Phaedra II., 3. Aranytigrisek (Jászberény), 4. Nagykáta szuper III. 2. csoport: 1. Jászberényi RK II., 2. Jeges JRK, 3. Jászkisér II., 4. Fekete Párducok (Nagykáta), 5. Nagykátai Röplabdások. Mini: 1. Ászok (Jászberény), 2. Négy Evangélista (Jászberény), 3. Volley Girls (Jászberény), 4. Apácák (Jászberény), 5. Pinky Pie (Jászberény), 6. Besenyszög, 7. Mikasa (Nagykáta)

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?