Megizzadt a bajnok a Bercsényiben

Az előző héten, február 20-án, kedden este Békéscsabán is vereséget szenvedett a berényi női röplabdacsapat, így a többszörös bajnok és Magyar Kupagyőztes játszhatja ismét a döntőt, de ezúttal a Nyíregyházával. Deme Gábor együttese pedig a Vasassal mérkőzhet meg a bronzéremért.

Február 23-án, – a Magyar Kupa két meccse után –, az Extraligában is a Békéscsaba volt a soron következő ellenfele a berényi lányoknak. A péntek esti összecsapás szép számú nézőközönség előtt, a berényi B-közép jóvoltából pedig, igen hangulatosan kezdődött. Úgy tűnik mindez serkentően hatott „lányainkra” akik nagyon magabiztosan kezdték a mérkőzést. Sokáig vezettek is, ám 18 pont környékén utolérte őket a vendégcsapat, de Miklai Zsanették 23-23-nál egalizálták az eredményt. Viszont itt megtorpantak és a bajnokcsapat nyerte az első etapot.

A békéscsabai előny nem vette vissza a berényi hölgykoszorú lendületét, akik 4-0-nál „kényszerítették” a BRSE edzőjét, Alberto Salomonit időkérésre. Úgy tűnik ez hatásos is volt, mert gyorsan egyenlítettek a vendégek és innen fej-fej mellett haladt a két alakulat. A JRK legutóbbi igazolása, Maria Ivonkina egészen otthonosan és főleg eredményesen mozgott társai között. A többiek is tették a dolgukat és 24-24-nél azt gondoltuk egalizálják a meccset, de sajnos ebben a játszmában sem sikerült a végjátékban feltenni a pontot az „I”-re, így már kettővel „mentek” a vendégek.

A végjátékban elveszített két játszma bizonyára sokat kivett a lányokból, így a 3. szettet már a vendégek kezdték jobban. A mieink bármennyire is igyekeztek ezúttal nem tudtak felzárkózni, így ezt az etapot is behúzta a vendégcsapat.

Jászberény Volleyball Team – Linamar-Békéscsabai RSE 0-3

JVT: Miklai Zsanett, Maria Ivonkina, Bleicher Nóra, Genesis Miranda, Pintér Andrea, Alina Adamenya. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Bertók, Borsos.

A vereség ellenére sincs ok a panaszra, hiszen Deme Gábor együttese méltó ellenfele volt a bajnokcsapatnak. Az első két játszmában mutatott játékot kellene „elmenteni” március 1-re, ugyanis a tervek szerint – un. TV-s meccsen –, e napon a Kaposvári Egyetem együttese lesz a vendég a Bercsényi úti játékcsarnokban. Természetesen ez sem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen a Kapos-partiak, 3-0-ra gázolták el a Vasast otthonukban.

Fotók: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?