Nemzetközi ifjúsági szeminárium

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 2017-ben elsők között csatlakozott az EU tagállamaiban működő és Magyarországon is bevezetésre kerülő Európai Parlament Nagykövet Iskolája programhoz.

Kimagasló munkánk eredményeként szeptemberben megkaptuk az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet. Így vehettünk részt Brüsszelben az Európai Parlament nemzetközi ifjúsági szemináriumán január 29-31. között. Iskolánkat nyolc gimnazista és két tanár képviselte a rendezvényen, ahol angol nyelven előadásokat hallgattunk, de sor került egy-egy véleménycserére, vitára, sőt Európai Parlamenti képviselővel való beszélgetésre is.

Magyarország és Jászberény nevezetességeit, értékeit valamint a kiutazó magyar csoportot Bobák Anica, iskolánk 10.a osztályos tanulója mutatta be.
A három nap alatt megismerhettük az EU-negyedet, látogatást tehettünk az Európai Bizottságnál, ahol interaktív tanóra keretében tájékozódhattunk annak működéséről. A mozgalmas programot a Parlamentárium és a House of European History múzeumok bejárása egészítette ki. Tapasztalatokkal gazdagon, élményekkel feltöltve, barátságokkal megerősödve tértünk haza.

Írta: dr. Zrupkóné Pernyész Lívia

Vélemény, hozzászólás?