Kiélezett kosárderbi

Zsinórban öt hazai győzelem után fogadta megyei riválisát, a Szolnoki Olaj KK-t a JP Auto-Jászberényi KSE a férfi kosárlabda NB I 20. fordulójában. A sikerszéria ellenére a listavezető látogatók számítottak a térségi rangadó esélyesének.

Miután a vendégnézők szektora is megtelt és a hazai szurkolók is kitettek magukért, kiváló hangulatban, igaz, kevés kosárral kezdődött a találkozó. A szolnokiak kaptak hamarabb lábra, és öt-hat pontos előnyre tettek szert, de a negyed végéhez közeledve Lucic hárompontosával felzárkózott a JKSE, majd a dudaszó pillanatában Nelson triplájával először, de a legjobbkor vezetett a hazai gárda (16-15). A második tíz percben Wallace is csatlakozott csapattársaihoz, távoli találataival tartotta a távolságot a házigazda, jogosan szólt tehát a berényi drukkerek ovációja a kedvenceknek. Néhány kimaradt helyzet azonban elég volt az Olajnak, hogy a félidő végére megfordítsa az állást (35-39).

A nagyszünetet követően stabilizálódni látszott a biztos vendégelőny, Browning révén már 11 volt közte a javukra (40-51). A szűkebb játékoskeret miatt Lazics mesternek ezúttal is nagyon figyelnie kellett, hogy kulcsemberei legalább kis pihenőt kapjanak, Sejficet személyi hibái miatt kevesebbet küldhette pályára, az egész mérkőzésen remeklő, összesen 27 pontot dobó Nelson vezérletével azonban így is szívósan kapaszkodott a JKSE. A harmadik játékrész végére sikerült látótávolságon belül maradni (50-58), így maradt némi esély az esetleges bravúrra. Mindez azonban halványulni látszott öt perc játék után, a bajnokság éllovasa ekkorra 13 ponttal dobott többet (57-70), a határtalan lelkesedéssel játszó Rakicsék azonban innen is visszakapaszkodtak. A felforrósodó légkörben Andric és Sejfic akaszkodott össze, nézeteltérésük után a játékvezetők a szolnokiak centerét kiállították, a hazai játékos pedig ötödik hibája miatt nem folytathatta a játékot. Wallace ötödik triplájának köszönhetően már csak három ponttal ment az Olaj, majd egy-egy sikeres büntető után 70-73-nál az utolsó támadást az egyenlítés reményében vezethették a jászberényiek. Wallace kísérlete leperdült a gyűrűről, és végül Vojvoda büntetője zárta le a rendkívül izgalmas összecsapást.

JP Auto-Jászberényi KSE – Szolnoki Olaj KK 70-74

A hazai közönség vastapssal díjazta a JKSE elszánt játékát, mellyel végig szorossá tudta tenni a válogatott játékosokkal és kiváló légiósokkal felálló szolnokiak elleni megyei derbit. Mindkét szakvezető egyetértett abban, hogy egy harcos, kemény meccsen főként védekezésben jeleskedtek a csapatok, és csak apróságok döntöttek a végeredményről. A Magyar Kupa döntője miatt szünet következik a bajnokságban, és miután Cseh Györgyék nem kerültek a legjobb nyolc közé, így az NB I folytatására készülhetnek. Március 7-én, szerdán Kecskeméten, míg március 10-én, szombaton 18 órától már itthon, a Szeged ellen lép majd újra pályára a berényi alakulat.

Írta: Szőrös Zoltán

Fotó: Gémesi Balázs

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?