Hobbi-állat kiállítás a Jász Kaszinóban

Egész napos kiállításra várta a hobbiállatok után érdeklődőket vasárnap a Tiszti Klub. Egy monori család magángyűjteménye került bemutatásra.

A jelenleg kb. 80 egyedet számláló állomány kétharmadát hozták magukkal, mely hüllőkből, rágcsálókból és madarakból tevődött össze.

A melegkedvelő kígyókat, siklókat, agámákat jól megvilágított, teljesen zárt terráriumokban helyezték el, míg a tengerimalacoknak, hörcsögöknek egy nyitottabb ketrec is elegendő volt. A madarak a terem közepén asztalra helyezett nagyobb kalitkákban röpdöstek, vagy éppen törték a magot. Igen erőteljes hangjával az egyébként rendkívül tetszetős Molukken kakadu hívta fel magára a figyelmet.

A terem sarkában a három méteres, teljesen szelíd óriáskígyóval lehetett némi ellenszolgáltatás fejében fényképet készíttetni, de ezt az eseményt volt, aki csak néhány méteres távolságról szemlélte.

Úgy látszik, a mai rohanó világban is van érdeklődés az állatok iránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egész nap folyamatosan jöttek a látogatók, szinte mindig voltak szülők, akik a gyerekekkel érkeztek. És akkor még cicát, valamint kutyust nem is láthattak…

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?