A biztonságra nem kár költeni

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője kedden délelőtt reagált Budai Lóránt jobbikos képviselő kérdéssorára, melyet a párt pénteki sajtótájékoztatóján nyílt levél formájában tett fel a parlament helyi képviselőjének.

Budai Lóránt múlt heti sajtótájékoztatójában fogalmazta meg, hogy az Orbán-kormány a bevándorlóellenes politikája ellenére teljesítette a migránskvótát, így mintegy 2300 bevándorlót telepített az országba. Pócs János a jászberényiek és a jászságiakra való tekintettel reagált a vádakra, melyben kifejtette, hogy eddig sem és a jövőben sem támogatja a betelepítést.

– Ígérem, hogy amíg én vagyok az országgyűlési képviselő, egyetlen egy bevándorló, vagy migráns sem fog érkezni Jászberénybe és a Jászságba – fogalmazott, majd azzal folytatta, hogy nyílt levelet nem neki, hanem a jobbik elnökének, Vona Gábornak kellene írni. A képviselő szerint ebben a levélben kell megfogalmazni azt is, hogyha a párt valóban migránsellenes, akkor miért nem támogatták a kötelező betelepülést megakadályozó alkotmánymódosítást?

Valamint fel kellene tenni többek között azt a kérdést is, hogy a párt elnöke a magyar választók helyett miért bízik jobban az iráni forradalmi gárdában és a magyar „Isten engem úgy segéljen” helyett miért esküszik török nyelven Allahra a muszlimok rendezvényén?

Ugyan a választ már tudjuk – mondta Pócs János –, hiszen a Jobbik pénzért és hatalomért mindenre képes. Ennek szomorú példája a nyílt levél, melyben szintén a pénz dominál, az ország biztonságát figyelmen kívül hagyva. Ezt követően kifejtette, hogy a kormány migránsellenes programjával több százezer bevándorló letelepedését akadályozta meg. Azokban az országokban, ahol elmaradtak a biztonsági intézkedések, nőtt a terrorcselekmények száma is.

– Azt szeretném javasolni, hogy bárki, aki sokallja a bevándorlás elleni küzdelemre fordított összegeket, menjen el azokba az országokba, ahol nem tudták a migránsáradatot megállítani. Menjenek oda, azoknak az embereknek a hozzátartozóihoz, akik odavesztek egy-egy terrorcselekményben – részletezte Pócs János.

Végül elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy ha valamire nem kár költeni, az Magyarország keresztény hitének, hagyományainak védelme, ami az emberekről és a gyermekeinkről szól. Ha ezeket az elveket képviseli a Jobbik, akkor támogassa a Stop Soros programot.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?