Párizsi kalandok

Teltházas hétvégét zárt a jászárokszállási Görbe János Színkör a Lehel-Film-Színházban, ahol Kikapós patikárius című komédiájuk két egymás utáni nap is osztatlan sikert aratott.

Az amatőr társulat huszonegyedik alkalommal adott elő új darabot, ezúttal Leon Gandillot: A kikapós patikárius fordulatos történetét. Szép nők, Párizs, hűtlenség, csábítás, félreértések sorozata, dallamos zenék és komikus tánc.

A történet szerint a mulatozást kicsit sem megvető gyógyszerész – Fourageot – leányának olyan férjet kíván szerezni, aki szöges ellentéte saját személyiségének. Tehát hűséges, komoly, nem csapongó és pénzét nem könnyűvérű nőcskékbe fektető mintaházastársat. Eme különleges jelöltet véletlenül titkárában, Ferdinándban fedezi fel és látatlanban nyomban oda is ígéri neki nevelőintézetben tartózkodó leánya kezét. A titkár jó adag félreértést követően szerencsésen kikecmereg kalandjaiból és végül elnyeri szerelme kezét.

A közkedvelt társulat őszinte, humoros játékával állandó derültségben tartotta a közönséget, akik jó hangulatban, kellemes élményekkel távoztak a pótszékekkel telezsúfolt színházteremből.

Fotó: Jasznaplo.hu

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?