Itt az ötödik győzelem

Nem bánták meg azok a kosárlabda kedvelők, akik pénteken este (január 26-án) kilátogattak a JKSE – DEAC NB I-es kosárlabda mérkőzésre. Fordulatokban gazdag, izgalmas mérkőzést láthattak, és ami lényeges, jászberényi győzelmet.

Huszáros rohammal örvendeztette meg szurkolótáborát a berényi kosárlabdacsapat, hiszen 4-4 után 12 pontos (25-13) előnyt csikart ki ellenfelével szemben. A vendégeket azonban ez sem hatotta meg és szorgalmasan gyűjtögetve pontjaikat beérték őket. Sőt, a kisszünetben már ők vezettek egy találattal (27-28). A vendégek lendületét a röpke szünet sem törte meg, mindent előszedtek a repertoárból. Igen sűrűn érkeztek a duplák, célba találtak a triplák, sőt nagy bánatukra még Armwood révén zsákoltak is egyet. A meccs állása is elkeserítően kezdett alakulni, hiszen 21 pontot dobtak a vendégek zsinórban – beleszámítva az első negyed végét is –, míg a berényiek egyet sem. A különbség pedig már 15 egység volt a két alakulat között. Mintegy négy perc elteltével azután Lucsics megtörte a berényi „kosárcsendet” ami felébresztette társait is. Wallace és Nelson gyorsan berámoltak három trojkát, ami a szurkolótábort egyből talpra ugrasztotta. Ennek aztán olyan biztatás lett a vége, hogy a negyedórás szünetben végig – már hazai előny -, 52-50 állt az eredményjelző táblán.

A pihenő után, egy ideig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd szép lassan a 3. negyed felétől 8-10 pontos hazai előny állandósult. Sőt, a zárónegyedre mindez 12 találatnyi (81-69) előnyre hízott. Ám ezzel együtt senki sem gondolhatta – még ekkor -, hogy ezzel már biztos a hazai siker. Ugyanis a debreceniek, kihasználva a berényi gárda jó háromperces hullámvölgyét négypontnyi távolságra zárkóztak fel. Ám a publikum átsegítette kedvenceit a holtponton. A hatalmas biztatás bizonyára Kerpel-Fronius Balázsra is jó hatással volt, aki a sarokból két alkalommal is hárompontot érő dobást juttatott a gyűrűbe. A mérkőzés vége felé egy büntetőpárbajt izgulhattak végig a szurkolók, amiben a vendégek voltak ugyan jobbak – a záró etapot meg is nyerték 17-25-re -, de a nagy csatát elveszítették.

JP Auto-Jászberényi KSE – Debreceni EAC 98–94

JKSE: Nelson 24/9, Rakics 8/6, Wallace 18/9, Lucsics 15/3, Sejfic 18. Csere: Cseh 1, Kerpel-Fronius 14/9, Molnár.

E siker többszörösen jól jött Nikola Lazics tanítványainak. Visszavágtak a debreceni vereségért, megszerezték zsinórban 4. hazai győzelmüket – így már öt van a tarsolyukban – és már csak egy győzelmi előnnyel áll előttük az újonc DEAC. Legközelebb a ZTE vendégei lesznek Cseh Györgyék, majd február 3-án a Pécs lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?