A menedzser bál titka

Hagyományosan a menedzserek bálja indítja Jászberényben a báli szezont. Január 20-án este a Déryné Rendezvényház termeiben tizenkilencedik zenés-táncos-műsoros rendezvényüket tartották.

A vendégeket az emeleti lépcsőfeljáratnál dr. Rédei István, a Jászsági Menedzser Klub elnöke és felesége fogadta a bál megszokott szervezőivel, Szatmári Zoltánnal és Sas Istvánnal. A mosolygós üdvözlésen túl az Eszterházy Károly Egyetem boraival koccinthattak az érkezők. A finom nedűk a bál védnöke, dr. Liptai Kálmán, az EKE rektora jóvoltából kerültek a poharakba. Hét órakor az elnök és a rektor nyitották meg a bált.

Nem volt könnyű dolguk, mert Dézsi Zoltán, az est moderátora az év egyik legfontosabb eseményének nevezte a bált – és egész este ehhez is tartotta magát –, felütésként pedig Fucsovics Marci Ausztrál Open-es szereplését idézte fel, aki akkor még a Federer elleni meccs előtt állt. Rédei István évről évre néhány mondatban összegzi a Menedzser Klub Egyesület elmúlt 365 napját. Ezúttal a tavalyi gazdasági konferencia sikerére volt legbüszkébb. A konferencia egyik látványos eredménye a 32-es út Jászberény és Jászfényszaru közötti szakaszának átépítése mellé felsorakozó vállalkozók és a miniszter pozitív hozzáállása volt.

A konferencia az egyetem Jászberényi Campusán zajlott, ami több mint jelképes. A rektor a Jászság és egyeteme történelmi kapcsolódásáról, előnyösebb és hátrányosabb időszakairól emlékezett meg, majd egy filozófikus történettel szolgált a jelenlévőknek. Egy tudós vacsoravendégét igencsak megváratta. Többször benézett hozzá, biztosítva, hogy már mindjárt kész. Egy idő után azonban a vendégnek elfogyott a türelme, és már az ajtóban járt, amikor házigazdája megérkezett a levessel. A bosszúság elszállt, a vendég igen elégedett lett, és tudakolta, mi a finom leves titka? A tudós azt válaszolta, hogy az idő. Mindennek a titka az idő!

A bál vendégeinek tetszett az adoma, de nem kellett ennyit várniuk a vacsorára. Az Innoven Kft. nagyon gyorsan az asztalokra varázsolta a füstölt libamellet, majd a whiskey-s szósszal lakkozott sertésszüzet gyömbéres karottával, végül a bazsalikomos barackhabbal töltött csokoládékehelyt. Közben már bemelegített a Soundwitch együttes és egész este bírták a tempót. Mikor kellett halkabbak voltak, ha táncra került sor, sodróbbak és lassúbbak váltakozva. Jó zenét csináltak!

Ami a szervezett programokat illeti, a folyosón ki volt állítva Osztrovszki Ildikó olimpiai ezüstérmes zöldség- és gyümölcsfaragó látványos kollekciója. Dézsi Zoli érdekfeszítő interjút készített eme különös foglalatosság hátteréről, apró titkairól. Saját megfogalmazása szerint a szép dalok nagykövete Malek Andrea, akinek kis híján veszélybe került a fellépése. De Sas István néhány évtizedes gyakorlattal nem ismert lehetetlent a technikai akadályok elhárítása terén. Így hallhattunk dalt a 66-os (amerikai) útról, elhangzott a Mambo Italiano, közben átvezető sztorikat mondott testvére amerikai költözéséről, majd Koltai Róbert daláról, a Nagy utazásról, amit a művésznő első alkalommal kazettáról hallott egy Trabant személygépkocsiban.

Volt természetesen éjféli koccintás pezsgővel, hozzáillő lazacos palacsinta, a tombolán is sokan nyertek, és annak bevétele is jó helyre került, a 250.000 forinttal ezúttal az EKE Jászberényi Campusát támogatták. Dr. Varró Bernadett főigazgató megköszönve a támogatást, ám annál is fontosabbnak tartotta a Menedzser Klub és a város patronálását, mert így tudják, hogy értelme van annak, amit az elmúlt 100 évben és remélhetőleg a következő sok száz évben tesznek.

Volt bőven tánc, kisebb-nagyobb csoportokban folyamatosan fényképezte Baráth Károly fényképészmester a vendégeket, akik jól mulattak, sokat beszélgettek, és tanúi lehettek egy jelentős bejelentésnek. Szabó Tamás polgármester és Pócs János országgyűlési képviselő először itt tett említést Jászberény megyei jogú várossá válásának lehetséges útjáról, folyamatáról. De erről vezető anyagunkban írunk.

Vélemény, hozzászólás?