Nelson 31 pontja is kevés volt

Jászberény kosárlabda csapata megkezdte az idei pontvadászatot is az NB I-ben. Ezúttal Körmenden vendégszerepeltek.

Attól függetlenül, hogy a körmendi kosarasok három vereséggel, a berényiek pedig két győztes meccsel a hátuk mögött készültek az összecsapásra, a házigazdák voltak mindenképpen az esélyesek. Ennek fényében egy triplával nyitották a mérkőzést, majd egy perc után, Wallace szépített. Nem túl sűrűn potyogott a labda a gyűrűbe, hiszen öt perc elteltével is mindössze három előnnyel „mentek” a vendéglátók, a kisszünetben viszont már héttel, (17-10.) Úgy tűnik az első etap csak olyan bemelegítés volt a körmendiek számára, hiszen a folytatásban, egyre jobban ment a játék, elkezdték növelni előnyüket, pedig Nelson berámolt egy triplát is és a lepattanókat is sűrűn szedegette. Mind ezek ellenére a hazaiak irányították a meccset és a nagyszünetre 43-27-es állással gondoskodtak arról, hogy mesterük Gasper Potocnik ne tartson fejmosást számukra.

A 2. félidő kezdetén több mint egy perc kellett ahhoz, hogy megrezdüljön a kosár. Erről a mieink centere Sejfic gondoskodott, de rögtön érkezett a válasz is. Egy 7-0-as rohammal megléptek a házigazdák, majd a legeredményesebben játszó Nelson állította meg őket 52-31-nél. Ezt követően egy hatossal folytatták, amit ismét a „kis amerikainak” kellett egy duplával megfékeznie. Végül 64-37-es körmendi előnnyel fordultak a zárónegyedre. Az utolsó tízpercben már csak az volt a kérdés, hogy hány pont lesz a különbség a két gárda között. A mieink igyekeztek, – többek között – Nelson duplával majd egy trojkával vetette magát észre. Végül Kerpel-Fronius Balázs kettesével 11 ponttal meg is nyerték a befejező etapot, de a csatát elveszítették.

Egis Körmend – JP Auto-Jászberényi KSE 77-61

Jászberény: Nelson 31/9, Rakics 2, Wallace 8, Lucsics 3/3, Sejfic 13. Csere: Kerpel-Fronius 4, Cseh -, Bazsó -, Molnár M. -.

Mivel a Sopron a fővárosban legyőzte a MAFC együttesét, mindhárom csapatnak, azaz a JKSE-nek is, 3-3 győztes meccs áll a neve mögött. Folytatás szombaton (jan. 13-án) hazai pályán, a bajnok Albát legyőző Kaposvár ellen.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?