Az Öcsikeré a Karácsony Kupa

A nagy múltra visszatekintő Karácsony Kupa teremfocitornát idén a megszokottól két nappal később, december 29-én és 30-án rendezték meg a Bercsényi úti Sportcsarnokban.

Az ünnepek utáni mérkőzések ezúttal is nagy küzdelmet, színvonalas és sportszerű játékot hoztak. Az I. osztályú bajnokságban veretlen Öcsiker most sem talált legyőzőre, így megérdemelten szerezte meg az elsőségért járó trófeát.

A tizenhat benevezett csapatot négy négyes csoportba sorolták a szervezők, ahonnan az első két helyezettek jutottak a legjobb nyolc közé. Ez alkalommal is több gárda érkezett a környező településekről, így például jászárokszállási és nagykátai indulók is voltak. Az elődöntők során az Öcsiker a Bercsényit győzte le 5-3-ra, míg a másik párharcban az Érpart a Csizmadiát verte 2-1-re. A finálé előtt a két vesztes csatájában a Csizmadia diadalmaskodott (3-2), megszerezve a harmadik helyet. A kupagyőztes kilétéről tehát az Öcsiker és az Érpart összecsapása döntött, melyet 2-1-re az Öcsiker nyert meg, elhódítva ezzel a serleget. A kispályás labdarúgás népszerűségét jelzi, hogy a bajnoki szünetben is nagy érdeklődés mellett játszottak le összesen 32 mérkőzést, melyeken mintegy kétszázhúsz játékos lépett parkettre.

Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?