Az Eurotrans megvédte elsőségét

A december 28-29-i napok immár egy évtizede Jászapáti és a térség labdarúgást kedvelőinek egy közös ünnepe, ahol jókedvvel, mozgással búcsúznak az elmúlt esztendőtől. A résztvevők és a rendezők egy kerek évfordulóhoz értek, merthogy jubilált az Évbúcsúztató teremlabdarúgó torna, hiszen immár 10. alkalommal rendezték meg a TÉBA Kupát. Emellett Széchenyi Kupa is gazdára talált.

Ezúttal is a Gróf Széchenyi István Gimnázium tornatermében pattogott két napon át a futball labda, ahová 16 csapat adta le nevezését. A labdarúgótornát ezúttal is a tanintézmény Diáksport Egyesület szervezte Urbán Ferenc és Veleczki János testnevelő tanárok vezérletével. Ifj. Pócs János Jászapáti önkormányzat sportbizottságának elnöke nyitotta meg a labdarúgótornát, a kezdőrúgást pedig, – szokásos módon – Kladiva Imre apátplébános végezte el. A két ünnep között zajló sportrendezvényen a rendezők 4 x 4-es csoportba osztottak be a csapatokat. Az első két helyezett másnap, azaz 29-én, a TÉBA, a 3-4. helyezettek pedig a Széchenyi Kupában folytatták a küzdelemsorozatot.Az utóbbiban a 3. helyezésért lejátszott mérkőzésen: Összetartás – Kisebbség 9-1. A döntőt pedig, a Stop Dog nyerte a Kétté Tabak Mennyeiek 2-1-es legyőzésével, így ők vehették át a Széchenyi Kupát. A legjobb kapus Korsós Konrád, a Stop Dog játékosa lett, a gólkirályi címet pedig Tóth Zoltán, az Összetartás játékosa kapta.

A nagyobb figyelem a TÉBA kupára irányult, ahol az elődöntők során az Eurotrans a Jász-fényszaru VSE-t győzte le 3-1-re, míg a másik összecsapáson a Téba Beton az Andorrát verte 3-1-re. A finálé előtt a két vesztes csatájában az Andorra diadalmaskodott 2-0 arányban a JVSE ellen, megszerezve ezzel a 3. helyet.A döntőben pedig az Eurotrans és a TÉBA Beton összecsapásán az volt a tét, hogy megszakad-e az Eurotrans hegemóniája, azaz hogy ismét ők nyerik-e a jubileumi tornát. Nos, sokáig úgy tűnt, hogy büntetők rúgása után derül ki a győztes, de 1-2 perccel a vége előtt, Gulyás László találatával 1-0-ra nyert a sokszoros kupagyőztes, így a 10. TÉBA Kupát is az Eurotrans nyerte. Ebben a csoportban Járdán Lajos a Téba Beton játékosa lett a gólkirály. A legjobb kapusnak járó címet pedig, Tajti József az Eurotrans hálóőre érdemelte ki. A döntőre megérkezett Lisztes Krisztián, a Ferencváros volt válogatott labdarúgója is, aki jó ötletnek tartotta a két ünnep között tartott focitornát.

– Örülök neki, ezt így kell csinálni, le kell mozogni az ünnepeken elfogyasztott finom ételeket és erre kitűnő a futball. Egy remek tornateremben vagyunk, kitűnő a rendezés, a játékszabály-ok betartására hivatásos játékvezető felügyel, tehát minden adott itt Jászapátin. A csapatok pedig igen harcos meccset vívtak és sportszerű légkörben döntötték el az elsőség kérdését. Egyszóval minden szuper volt. – nyilatkozta mosolyogva a Németországban is légióskodó Lisztes Krisztián, aki jelenleg a Fradinál az utánpótlás szakmai igazgatóhelyetteseként tevékenykedik.
Beszélgetésünk után rögtön dolga akadt, hiszen Farkas Ferenc polgármester és Szőllősi Zoltán mellett,ő adta át a helyezetteknek járó díjakat és ajándékokat. A jó hangulatú sportrendezvény láthatóan jó érzéssel töltötte el Szőllősi Zoltán fő szponzort és Antal Józsefet is, – aki szintén évek óta támogatója a sporteseményt – így minden bizonnyal egy új szakasz kezdődik majd 2018 végén.

Fotók: Farkas Zalán

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?