Felújították a családsegítő szolgálat épületét

Még nyáron kezdődött el az a beruházás, melynek eredményeként jelentősen megújult a Jászsági Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épülete. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által támogatott TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00018 kódszámú projektnek köszönhetően egy jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés valósul meg, az ehhez szükséges intézményi háttérrel, az érvényes jogszabályi elvárásoknak megfelelő tárgyi feltételekkel.

A Jászberényben a Ferencesek terén található, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által használt épület szerkezetileg ugyan jó állapotban volt, ám a kor követelményeinek már nem felelt meg. Az elmaradások elsősorban az energetika területén mutatkoztak. A 2017-es év végén befejeződött infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően megvalósult a közel 300 m2 alapterületű épület homlokzatszigetelése, mely magában foglalta az épület homlokzatának, lábazatának és födémének hőszigetelését is, valamint sor került az épület nyílászáróinak cseréjére is.

A beruházás eredményeként a hőszigetelés megvalósulásával az épület gázenergia felhasználásának 30%-os mértékű csökkenése realizálható, a fűtéskorszerűsítés eredményeként további 20 %-os gázenergia megtakarítás várható.

Projekt kódszáma: TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00018

A projekt tervezett összköltsége: 10.000.000,- Ft

A projekt elszámolható összköltsége: 10.00.000,- Ft

A támogatási intenzitás: 100 %

Kedvezményezett:

Jászberény Városi Önkormányzat 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.

A projektről bővebb információt a www.jaszbereny.hu oldalon olvashatnak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?