Ezúttal fordult a kocka

A szombati, Penta-Gödöllői RC elleni női NB I-es röplabdamérkőzésen ugyan kétszettes hátrányból még sikerült felállnia a jászberényi csapatnak, ezúttal nem sikerült győztesen elhagyni a pályát.

Az első játszma rendkívül kiélezett játékot hozott. 16-16-nál cserére kényszerült Deme Gábor, mivel Yana Shevchuk megsérült – helyére Halla Petra állt be. A harmadik játékrészre vissza tudott térni a pályára az orosz légiós. A véghajrát jobban bírta a Gödöllő, s az első szettlabdát ki is használta (23-25).

A második játszmában átvette a játék irányítását a vendégegyüttes. A jászberényiek nem tudták megszorongatni a Pest megyeieket (14-25).

A harmadik szettnek ismét a kezdőcsapattal vágtak neki röplabdázóink, s pillanatok alatt 5-0-ra el is húztak ellenfelüktől. 6-3-at követően Miklai Zsanett jelentkezett újabb négy remek leütéssel (10-6). Innen már nem volt visszaút a Gödöllő számára (25-20).

A negyedik játszma elején 6-4-re fordított a jászberényi gárda, majd 12-12-re egyenlítettek a gödöllőiek, majd 23-15-re léptünk el a riválistól. Hamarosan következhetett a döntő szett (25-17).

Az ötödik játszma is rendkívül szoros volt, felváltva vezettek a csapatok. Bleicher Nóra támadás-befejezése révén 12-12-re egalizáltak a jászberényiek, de 13-13 után pedig meccslabdához jutott a Penta-Gödöllői RC, amivel élni is tudott és ezzel 3:2-re győzött röplabdacsapatunk ellen.

Jászberény Volleyball Team – Penta-Gödöllői RC: 2:3 (-23, -14, 20, 17, -13)

Deme Gábor: „Ennek a mérkőzésnek örültem, hiszen az első szettben cseréltem, aztán úgy döntöttem, a nagyszámú közönségünk nem érdemli meg, hogy 3:0-ra kikapjunk. A mentális erőnkről tett tanúbizonyságot, hogy 0:2-ről felálltunk. Aztán viszont a döntő szett lutri volt és kis különbséggel ugyan, de elveszítettük azt.”

Ez a vereség nem változtat azon, hogy januártól a legjobb hat között szerepelhet a Jászberény Volleyball Team!
Az idei év utolsó bajnoki összecsapása, a Linamar-Békéscsabai RSE elleni meccs lapzártánk után ért véget.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?