Jégkorong fesztivál a műjégpályán

A Jászberényi SE jégkorongszakosztály és a Magyar Jégkorong Szövetség rendezésben, nagyszabású Jégkorong Fesztivált rendeztek a fedett műjégpályán december 16-án.

A hatcsapatos minitornán a JSE utánpótlás csapatain kívül öt – Sátoraljaújhely, Kazincbarcika, Hatvan Nyíregyháza, Miskolc – város egyesületeinek hokisai látogattak el a Jászság fővárosába. Mintegy 80 gyerkőc lépett a jégre. Mint azt Nagy Zoltántól a JSE jégkorong szakosztályának utánpótlás vezetőedzőjétől, főrendezőtől megtudtuk, a jégkorong sportba való toborzás volt a rendezvény fő célja. Lényege, hogy együtt mozogjanak a gyerekek a jégen, ismerkedjenek a jégkoronggal, impulzusokat kapjanak híres kanadai edzőktől és volt magyar válogatott hokisoktól.

– Ez a mai nap azt is szolgálja, hogy azok a kissrácok, akik már benne vannak a jéghokiban együtt gyakoroljanak, valamint, akik a nézőtéren vannak, lássák, milyen élet folyik a jégpályán. Jászberényben különösen érdemes ezt a játékot népszerűsíteni, hiszen itt nagy hagyománya van a jégkorongnak – ezt már Darryl Easson kanadai szakember tette hozzá.

A srácoknak volt kitől tanulniuk, hiszen Glen Williamson a MJSZ utánpótlás vezetőedzője, Darryl Easson és Mayer Péter mentoredzők programjait gyakorolhatták a jégpályán. Munkájukat segítette, az MJSZ szakmai bizottságának tagja, Szuper Levente is.

Jászberény a harmadik város a héten, ahol oktatjuk a gyerkőcöket és az a tapasztalat, hogy mindenütt nyitott fülekre találtunk – mondta a volt válogatott kapus. Azt is hozzátette még, hogy figyelve a berényi lehetőségeket szerinte néhány év múlva ismét komoly hokiélet lehet a városban. A népszerű kapuvédő „hazahozta” Farkas Botondot is, aki Jászberényben tanulta ezt a mesterséget, majd szüleivel a fővárosba költözve a Vasas juniorcsapatában kergeti a pakkot. – Örömmel tettem eleget Nagy Zoli bácsi hívószavának. Nagyon örülök, hogy itt lehetek a srácok között és annak, hogy most már pompás környezetben tudnak edzeni – mondta a hokisok körében ”Boti” névre hallgató fiatalember. Jó egy órán át gyakorolhatták a mentoredzők feladatait a gyerekek, majd bevonultak egy előadóterembe, ahol Evan Lavy erőnléti edző elméleti oktatást tartott számukra szüleik jelenlétében. Délután sem maradt üresen a küzdőtér a jégpályán, ugyanis vegyes csapatokat alakítottak ki a hokis palánták számára és a délelőtt tanult elemeket gyakorolhatták most már „élesben” egy minitorna keretében.

A Jégkorong Fesztivált jótékonysági akcióval is egybekötötték a szervezők, és a minitorna végén a Jászberényi SE vezetése az MJSZ képviselőivel együtt adták át az összegyűlt csomagokat a „HELYET” Alapítványnak, akik a rászoruló gyermekek részére fogják eljuttatni.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?