Kutyák az Aranysasban

Napra pontosan egy éve, december 10-én tartotta éves kiállítását Jásztelken a Művelődési Házban a Hungária Molosser Egyesület.

Ezúttal sem egy szokványos helyet választottak. Az Aranysas Rendezvényház nagyterme adott otthont a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége ez évi utolsó CAC versenyének. Bár azt előre nem lehetett tudni, akár a szabadban is meg lehetett volna tartani a rendezvényt, olyan kellemes napsütés fogadta a Jászberénybe érkezőket.

A tavalyi 48 nevezés idén 71-re nőtt. A bírálatokat több mint négy órán keresztül egy nemzetközi rutinnal rendelkező erdélyi küllembíró végezte a többség nagy megelégedésére. Végül délután fél kettő körül a kiállítás legszebb kutyájának egy Hajdúsámsonból érkező nápolyi masztiffot választott. A fiatal hároméves kan már több országban is bizonyított, legutóbb a lipcsei világkiállításon ért el előkelő helyezést.

A finom babgulyás és friss pogácsa elfogyasztása után bizonyára sokan kellemes emlékkel, valamint a győztes ebek gazdái szép serlegekkel indulhattak haza. Reméljük, ez a színvonalas kiállítás sokaknak jó „csattanója” volt az évnek.

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?