Egy falatnyi boldogság

Egy évvel ezelőtt, a szeretet ünnepéhez kapcsolódóan nem volt alkalmam írásba foglalni gondolataimat. Idén, némi biztatással kiegészülve, kiváló alkalom nyílt arra, hogy hosszú idő elteltével találkozhassam egy barátnőmmel, Balogh Fánival, és lehetőségünk legyen beszélgetni, csak úgy…

Sok éves barátságunkból fakadóan tudom, hogy az év minden szakaszában teli van tervekkel, és ő pont az az ember, aki egytől egyig igyekszik is megvalósítani azokat. Félreértés ne essék, nem mintha más nem erre törekedne, de Fáni mentalitásában és vitalitásában mégis van valami, ami számomra mégsem hétköznapi – és talán azok számára sem, akik ismerik. Bevallhatom, hogy sokszor csak álmodozásnak véltem (és vélem) elképzeléseit, de aztán mindig rádöbbenek, hogy aggályaim feleslegesek, hisz a végeredménnyel mindig sikerül meglepnie engem. Ilyennek gondoltam körülbelül öt évvel ezelőtti elhatározását is, miszerint ő Balogh Katalin Juditból Balogh Fáni lesz. Nem nehéz kitalálni a végkifejletet…2013 óta, a Lehel Film-Színház új munkatársaként Balogh Fániként lett ismert. Az olvasó természetesen gondolhatja, hogy a névváltoztatás manapság már nem ritkaság, na de azért valljuk meg, nem sokan változtatjuk meg keresztnevünket az édesapánktól kapott becenévre.

Egyszerű halandóként én is naponta megtekintem közösségi oldalamat, tájékozódom kivel, mi történik, így nem kerülhették el figyelmemet a Fáni blogjáról megosztott falatnyi bejegyzések a boldogságról, melyek ismét csak felkeltették érdeklődésemet. Mint kiderült, az elmúlt egy év, különösen az ősz, számára igen mozgalmasan telt. Ismét iskolapadba ült, és kulturális rendezvényszervező lett, de hódolva a cukrászat iránti szenvedélyének, részt vett a Csokoládéakadémia két napos kurzusán is, melyen különleges francia desszertek és kekszek receptjeivel ismerkedett meg. Mindeközben megszületett egy újabb elhatározás, melyet megvalósítás követett. December elején megjelent az „Egy falatnyi boldogság” című blogjának karácsonyra készített kiadványa, amit segítségül szánt a várakozás és előkészület idejére. „Na de nemcsak karácsonyra, hanem minden napra kell egy falatnyi boldogság”- hangsúlyozza Fáni, a tőle megszokott optimizmussal.

Aki ennél többre kíváncsi, az a blog írásait olvasgatva összerakhatja a képet az apró mozaikdarabkák segítségével.

 

Szarvas Melinda
Latest posts by Szarvas Melinda (see all)

Szarvas Melinda

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?