Idősek karácsonya

Pénteken kora délután Jászberény önkormányzata nevében Szabó Tamás polgármester köszöntötte városunk szépkorú lakóit az Ifjúsági Házban megrendezett idősek karácsonya műsor keretében. Ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mindazt az eredményt, amelyet ma Jászberény magáénak tudhat azt elsősorban az itt helyet foglaló korosztály tettei alapozták meg.

A köszönet egy apró gesztusa ez a mai ünnepség és az átnyújtott jelképes értéket képviselő ajándék. Az egyházak nevében Zsova János atya és Mező István tiszteletes köszöntötték az időseket.

Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy idén a tavalyihoz hasonlóan egymillió forintos keretből négyszáz városlakót tudtak megörvendeztetni 2500 forintos ajándékutalvánnyal. Ajándékban azok az 1950 előtt született nyugdíjasok részesültek, akik korábban valamilyen szociális ügyintézés, kérelem kapcsán az önkormányzat látókörébe kerültek.

Az ünnepi műsort a Jászsági Hagyományőrző Egylet középkori katolikus és református népénekekből összeállított műsora zárta.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?